Pääministeri Sanna Marin (sd) linjasi eduskunnassa torstain kyselytunnilla hallituksen talouspoliittisia keinoja, kun koronakriisin takia julkisen velan määrä kasvaa merkittävästi.

”Itse näen näin, että meillä on kolme isoa kokonaisuutta, joita kaikkia tarvitsemme, jotta myös taloudellisesti pääsemme kestävälle uralle”, Marin sanoi.

Marinin mukaan ensimmäinen keino on kasvun hakeminen muun muassa investointeja tekemällä.

”Toinen kokonaisuus liittyy rakenteellisiin uudistuksiin, niihin työllisyystavoitteisiin, joita Suomella on, ja työllisyyspolitiikkaa pitää tehdä vahvasti.”

”Ja kolmantena isona kokonaisuutena, jota uskon, että väistämättä joudumme myös tarkastelemaan, on sopeutustoimet. Niin tulo- kuin menopuolella joudumme arvioimaan myös sopeutustoimia, mutta nämäkin pitää tehdä viisaasti niin, että emme vahingoita niitä kasvun avaimia, joita haemme”, Marin sanoi.

Jo keskiviikkoiltana pääministeripuolue sdp alkoi ensimmäistä kertaa avoimesti puhua sopeutustoimista, joilla tarkoitetaan rakennemuutosten ohella leikkauksia ja veronkorotuksia. Aiemmin yksin valtiovarainministeripuolue keskusta on puhunut vaikeista päätöksistä.

LUE ANALYYSI AIHEESTA:

LUE MYÖS: