Hallituksessa on pientä ristivetoa pitkään odotettujen työllisyystoimien määräajasta.

Pääministeri Sanna Marin (sd) vahvisti tänään sdp:n ministerin Tytti Tuppuraisen linjan, jonka mukaan 30 000 lisätyöllisen tuovista päätöksistä pidetään kiinni, mutta ei välttämättä kokonaisuudessaan vielä syksyn budjettiriihessä. Tuppurainen ilmoitti mahdollisesta viivästyksestä Uuden Suomen haastattelussa tiistaina, mikä sai oppositiopuolue kokoomuksen takajaloilleen. LUE LISÄÄ:

Marinin mukaan on ilman muuta selvää, että työllisyystoimista pidetään kiinni ja että budjettiriihessä ”pitää olla näkymä” laskennalliset 30 000 lisätyöllistä tuovien päätöksiin. Hänen mukaansa koronatilanteeseen liittyen hallituksessa on kuitenkin käyty keskustelua aikataulun mahdollisesta venymisestä, ja myös sovittu asiasta.

”On mahdollista, että aivan kaikkia prosesseja emme saa valmiiksi budjettiriiheen mennessä, mutta näkymä pitää olla”, Marin sanoi saapuessaan hallituksen neuvotteluihin matkailun avaamisesta.

Tuppuraisen mukaan päätökset tehdään ”budjettiriiheen mennessä tai tämän vuoden puolella”.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) on aiemmin kertonut haluavansa päätökset 30 000 lisätyöllisestä budjettiriiheen mennessä. Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni painottaakin omassa Twitter-viestissään päätösten tekemistä jo budjettiriihessä.

”Vuosi on odotettu työllisyystoimia ja syksyn budjettiriihessä niistä pitää hallitusohjelman mukaisesti tehdä myös päätöksiä (30 000) ja toki myös nostaa kunnianhimon tasoa 60 000 työllisestä, kuten sovittu on”, Kulmuni kirjoittaa.

LUE SEURAAVAKSI: