Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kutsuu Uuden Suomen tietojen mukaan hallitusneuvottelut koolle mahdollisimman pian. Neuvotteluissa kulunee vähintään viikko.

Uuden Suomen tietojen mukaan huomiseksi suunniteltu sdp:n puoluevaltuuston kokous on peruttu. Kokouksessa oli tarkoitus valita seuraaja kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paaterolle (sd), joka erosi perjantaina.

Antti Lindtman.

US:n tietojen mukaan sdp:n puoluevaltuusto päättää ensi viikon torstaina eli 12. joulukuuta, kuka on puolueen pääministeriehdokas ja hallituksen muodostaja. Sekä sdp:n varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin että sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ovat kertoneet olevansa valmiita pääministeriksi, jos puolue heitä tehtävään pyytää.

Sen sijaan hallitustunnustelija, joka vetää neuvotteluiden alkuvaiheen, nimettäneen jo tätä ennen sdp:n eduskuntaryhmässä.

Pääministerin paikalta tänään eronnut Antti Rinne (sd) kertoi tiedotustilaisuudessa tiistaina, että jatkaa sdp:n puheenjohtajana ja tukee seuraavaa pääministeriä tämän työssä. Rinne kertoi myös olevansa käytettävissä jatkokaudelle sdp:n puheenjohtajana. Sdp:n seuraava puoluekokous järjestetään kesällä 2020.

Rinne joutui eroamaan tehtävästään, sillä hallituksen kakkospuolue keskusta menetti luottamuksensa pääministeriin. Sdp:n ja muiden hallituspuolueiden tahtona on, että sama hallituspohja jatkaisi.

Juttua päivitetty klo 19.47.

LUE LISÄÄ: