Kunnallisalan kehittämissäätiön selvityksen mukaan Sanna Marinin (sd) hallitus on suoriutunut tehtävissään Juha Sipilän (kesk) hallitusta paremmin. Vastanneista 42 prosenttia on tyytyväisiä Marinin hallituksen toimiin eri asioissa ja 22 prosenttia tyytymättömiä.

Kiitosta saavat erityisesti koulutus ja sivistys, kunta-asiat, sosiaali- ja terveydenhuolto, ympäristö- ja luonnonsuojelu sekä ihmisten henkilökohtaisten tarpeiden huomioon ottaminen. Työllisyys ja maan taloudellinen tila ovat ainoat asiat, joissa hyvien arvioiden osuus oireilee laskusuuntaisesti.

Selvityksessä kolme neljästä suomalaisesta antaa erittäin tai melko hyvän arvosanan Marinin hallituksen toimista koronaviruksen taltuttamiseksi. Selvityksessä 54 prosenttia vastanneista antaa hallitukselle kiitosta koulutukseen ja sivistykseen liittyvissä asioista. Yrityselämään ja talouteen liittyviin tukitoimiin on tyytyväisiä 49 prosenttia vastanneista.

Vastanneiden tyytymättömyys kohdistuu erityisesti talouteen ja maahanmuuttoon liittyviin asioihin. Vastanneista 31 prosenttia on tyytymättömiä maan talouden tilaan ja 30 prosenttia työllisyyteen. Maahanmuuttoon liittyviin asioihin tyytymättömiä on puolestaan 29 prosenttia vastanneista.

Selvityksestä paljastuu, että miespuoliset vastaajat antavat Marinin hallitukselle naisia huonompia arvosanoja. Myös puoluekanta vaikuttaa arvioihin. Selvityksessä sdp:n ja vasemmistoliiton kannattajat ovat kaikkein tyytyväisimpiä hallituksen toimintaan. Keskustan ja oppositiopuolueiden kannattajat antavat hallitukselle puolestaan huonompia arvosanoja.

Selvityksen toteutti Kantar TNS Oy. Vastauksia kerättiin Gallup Kanavalla 30.5.–4.6 välisenä aikana. Yhteensä vastaajia oli 1001. Selvityksen tulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.