Pääministeri Sanna Marinin (sd) ja oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon keväällä sosiaalisessa mediassa alkanut sanaharkka jatkuu nyt iltapäivälehdissä.

Marin syytti Orpoa pääministerille varsin poikkeuksellisella tavalla koronakriisin keskellä toukokuun puolivälissä syntyneessä Twitter-taistossa valheellisen oppositiopolitiikan tekemisestä. Joulukuussa Marin sivalsi kokoomusta ministeriaitiosta eikö teitä hävetä -heitolla al-Hol-välikysymyskeskustelussa.

”Ei siitä voi suuttua, että oppositio tekee oppositiopolitiikkaa. Jos ajatellaan, millaista oppositiopolitiikkaa sdp teki viime hallituskaudella, on suorastaan kohtuutonta, että meitä ja minua yritetään vaientaa sitä tehdessämme. Se ei kuulu parlamentarismiin. Olen valmis keskustelemaan ja olen sitä ehdottanutkin”, Petteri Orpo kommentoi Ilta-Sanomille lauantaina.

Orpo kertoo pyytäneensä Marinilta tapaamista ja olevansa valmis keskustelemaan asioista. Orpon mukaan kahdenkeskiseen välienselvittelyyn liittyvä ”projekti on vielä kesken”.

Pääministeri vastaa Ilta-Sanomille, että Orpo pyysi kahdenvälistä tapaamista jokin aika sitten. Marin kertoo vastanneensa, että katsotaan kalenterista aika.

”Enpä ole ennen tällaiseen törmännyt, että lehtien palstoilla käydään keskustelua siitä, ettei yhteistä ajankohtaa ole vielä löytynyt”, Marin kommentoi.

Lue seuraavaksi: