Kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilkka Sasi kiistää tulkinnan, jonka mukaan hoitajamitoitusasia Tampereella olisi ollut kokoomuksesta kiinni.

Sdp:n puheenjohtajaa sijaistavan Sanna Marinin hoitajamitoituskannasta Tampereen kaupunginvaltuustossa nousi kohu eilen. Marin äänesti marraskuussa Tampereen kaupunginvaltuustossa kotikaupunkinsa vanhuspalveluiden henkilömitoituksen alentamisen puolesta, mutta eduskunnassa hän vaatii hoitajamitoituksen kirjaamista lakiin. LUE LISÄÄ: ”On tämä melkoinen kupla” – Nyt höykytetään Sanna Marinia ja sdp:tä

”Hyvä vielä ryhmäjohtajana oikoa, kun totuutena levitetään: Sanna Marinin väite, että kokoomus olisi Tampereella budjettisovun ehtona vaatinut hoitajamitoituksen leikkausta ei yksinkertaisesti pidä paikkansa”, Ilkka Sasi tviittaa.

Sanna Marin perusteli toimintaansa keskiviikkona näin:

”Sdp:n valtuustoryhmä [Tampereella] vaati viime talousarvioneuvotteluissa, että hoitajamitoituksen alentamista 0,58:sta 0,57:ään ei toteutettaisi. Mutta tämä ei kokoomukselle käynyt. Kokoomuksen, joka on pormestarikoalitiossa, vaatimuksesta tämä esitys budjettisovun nimissä toteutettiin. Onneksi Tampereella mitoitus on kuitenkin koko ajan ollut yli 0,5:n suosituksen”, Marin muun muassa sanoi.

Marinin kommenteista välittyy Ilkka Sasin tviitin mukainen ajatus, että kokoomus olisi vaatinut hoitajamitoituksen leikkausta, vaikka Marin ei aivan suoraan näin sanokaan.

Ilkka Sasi toteaa, että kokoomus on luottanut pormestarin linjaan asiassa.

”Vedin Tampereen talousarvioneuvotteluja. On totta, että kokoomuksen, kd:n ja rkp:n valtuustoryhmä on luottanut demareiden, pormestarin ja apulaispormestarin linjaan hoitajamitoitusasiassa. Sanna Marin, ei pidä syyttää aina kokoomusta kaikesta”, Sasi tviittaa.

Tampereen kaupinginvaltuuston kokoomuslainen jäsen Kalervo Kummola sanoo myös, että asiassa mentiin täysin pormestarin esityksen mukaan.

”Sdp tai kokoomus eivät kumpikaan esittäneet neuvotteluissa mitään, vaan mentiin sdp:n pormestarin esityksen mukaan”, Kummola tviittaa.

Tampereen pormestari Lauri Lyly on niin ikään osallistunut keskusteluun. Hän vahvistaa tiedotteessaan, että sdp:n valtuustoryhmä vastusti kaupunginvaltuuston poliittisten ryhmien välisissä neuvotteluissa henkilöstömitoituksen alentamista. Neuvotteluissa olivat mukana kokoomus, keskusta, vihreät, rkp, kristillisdemokraatit, perussuomalaiset, siniset, Tampereen puolesta -ryh,ä sekä sdp.

Ilkka Sasi sanoo myös Iltalehden haastattelussa, että hoitajamitoituskokonaisuus on perustunut demaripormestarin ja sote-apulaispormestarin esitykseen.

”Olemme tukeneet pormestarin asettamaa Tampereen menojen säästöohjelmaa”, Sasi sanoo Iltalehdelle.

LUE MYÖS:

Hallitus pöyristyi vihreiden kansanedustajan sanoista: ”Yritättekö te sumuttaa ihmisiä?”

Tamperelainen kansanedustaja Sanna Marin -jupakasta: ”Esittävät hallitukselle epäluottamusta siitä, mitä ovat itse kunnissa toteuttaneet – minäkin olen syyllinen”

Kaikkonen ja Orpo haukkuivat opposition: ”Te teette vanhuksilla vaalityötä”