Kokoomuksen Nuorten Liiton varapuheenjohtaja Saul Schubak arvostelee oman puolueensa poliitikkojen vahvaa reaktiota hänen Facebookissa julkaistuun lapsilisä-kommenttiinsa.

– Meidän puolueen poliitikot ovat olleet rivissä kauhistumassa ja järkyttymässä, mikä on lietsonut väärinkäsityksiä näistä lausunnoista, Schubak sanoo Uudelle Suomelle.

Schubak arvostelee erityisesti kokoomuksen puoluesihteerin Taru Tujusen kannanottoa asiaan. Tujunen arvosteli Schubakin Facebook-kommenttia ja totesi, että kokoomuslaiset arvot lähtevät siitä, että jokainen ihminen on arvokas ja ihmisarvo kuuluu kaikille.

– En muka ymmärrä ihmisarvoa tai kiistäisin sen, niin mistähän kommentista hän on tuollaisen johtopäätöksen vetänyt? Jos ei tuon vertaa viitsi ottaa selvää, ei tarvitsisi kommentoida ollenkaan, Schubak sanoo.

Kohun käynnisti Schubakin perjantaina Facebookiin kirjoittama kommentti.

– Lapsilisät pitäisi ehdottomasti poistaa. On järjenvastaista että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta, Schubak kirjoitti Facebookissa perjantaina.

Myöhemmin Schubak pahoitteli sanavalintaansa "heikommasta aineksesta", mutta pysyi muuten kannassaan.

Schubakin mielestään kirjoitus on tarkoituksellisesti haluttu ymmärtää väärin – myös hänen omassa puolueessaan. Hänen mukaansa ”monen mielestä” olisi mukavampaa, ettei mitään vaikeita asioita nostettaisi esille.

– Nyt kun on haistettu veri niin sinne ovat kaikki hyökänneet haaskalle ja yrittävät potkia maassa makaavaa. Tällainen fiilis tästä on tullut, Schubak sanoo.

Schubak ihmettelee puheita hänen erottamisestaan kokoomuksen Nuorten Liiton varapuheenjohtajuudesta.

Liiton puheenjohtaja Antti Häkkänen sanoi maanantaina Verkkouutisille, että vaatimuksia Schubakin erottamisesta sinkoilee joka puolelta ja liittokokous keskustelee Schubakin jatkosta tämän viikon aikana.

– Kyllä se vähän yllättää, Schubak kommentoi.

Hän kuitenkin uskoo, ettei erottamista lopulta harkita, kun hän pääsee esittämään kokouksessa oman kantansa.

– Kahdesta väärin valitusta sanasta tuskin enää kukaan vaatii eroa kun pääsen selittämään oman kantani, Schubak toteaa.

– Totta kai varapuheenjohtajana minun pitää arvioida, onko tästä niin paljon haittaa järjestölle, että leimaisin koko järjestön, hän sanoo.

Eroamista hän ei kuitenkaan ole harkinnut.

Schubak kertoo saaneensa positiivista ja negatiivista palautetta avauksestaan suurin piirtein yhtä paljon.

– Olen saanut sadoittain tukevia ja kannustavia viestejä ympäri maan. Monet ymmärtävät, että tätä keskustelua on ihan tervettä käydä, hän toteaa.