Sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistö että pääministeri Sanna Marin (sd) kiistävät Iltalehden väitteen siitä, että Niinistö olisi perjantaina tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa eli niin sanotussa tp-utvassa esittänyt hallitukselle ajatuksen erillisen turvallisuusneuvoston, niin sanotun nyrkin, perustamisesta.

”TP-UTVA:ssa ei ole sanallakaan käsitelty minkäänlaisen erityisryhmän perustamista koskien vallitsevaa kriisiä. Perjantain keskustelu oli tavanomaiseen tapaan hyvähenkinen”, Sauli Niinistö kommentoi Twitterissä.

Marinin ulostulo on sanasta sanaan samaan.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Valtioneuvoston kanslian mukaan perjantaisessa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa keskusteltiin koronaviruspandemian ja sen rajoittamiseksi eri maissa tehtyjen toimenpiteiden vaikutuksista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä kansainväliseen yhteistyöhön.

Lue myös:

Iltalehti kertoo jutussaan, että pääministeri Marin olisi torjunut esityksen erityisryhmästä ja pitänyt sitä valtiosäännön vastaisena. Suomen perustuslain mukaan sisäpolitiikkaa ja EU-politiikkaa johtaa hallitus. Ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa hallituksen kanssa.

Niinistö on Iltalehden tietojen mukaan tunnustellut jo aiemmin tällä vaalikaudella merkittävien puoluevaikuttajien valmiutta tukea turvallisuusneuvoston perustamista.

Lue seuraavaksi: