Presidenttiehdokas Sauli Niinistö (kok.) kertoi tänään MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa, ettei ole ollut halukas tarkasti seuraamaan sosiaalisessa mediassa, etenkin Facebookissa vellovia kirjoitteluja ja huhuja.

- Yksi asia on sellainen, että päivittäin minulta kysytään useita kertoja, oletteko vapaamuurari. Joku siellä valehtelee tieten tahtoen ja on valehdellut jo monta kuukautta. Eikä sitä mikään tunnu lopettavan. Ei tällaista jankuttamista viitsi [seurata], Niinistö kertoi ja toisti vielä kerran, ettei ole koskaan ollut vapaamuurari.

Haastattelussa otettiin esille myös Niinistön kommentit puolisostaan Jenni Haukiosta. Niinistö on kertonut, että parisuhteessa tärkeää on silittäminen, ruoanlaitto ja helliminen. Facebookissa alkoi huuto siitä, että Niinistön mielestä naisen paikka on silitysraudan vieressä.

- Se on halua alkaa huutaa myöskin sen vuoksi, että jos olisi välittänyt kuunnella, niin kysymys on tästä vallitsevasta tilanteesta. Olen kyllä yleensä silittänyt omat paitani itse. Mutta kun ei ole aikaa, ei ole aikaa, Niinistö kommentoi.

Niinistö sanoi, että Haukio lopettaa työnsä kokoomuksen puoluetoimistossa, jos Niinistö valitaan presidentiksi.

Niinistö myönsi, että hänellä ja haastaja Pekka Haavistolla (vihr.) on paljon yhteistä. Olennaisin ero liittyy hänen mielestään henkilöhistoriaan.

- Olen toiminut myös kokonaan politiikan ulkopuolella. Pidän sitä suuressa arvossa, Niinistö sanoi.

Niinistö ja Haavisto kohtaavat tänään ensimmäisessä tv-tentissä Ylen TV1-kanavalla. Huomenna on vuorossa MTV3:n tv-tentti.