Minulla on unelma –mielenosoitus käynnistyi tänään Helsingin Kansalaistorilla tasavallan presidentin Sauli Niinistön tervehdyksellä.

Tapahtuman juontaja Tino Singh luki Niinistön tervehdyksen ääneen.

- Suomalainen demokratia, oikeusjärjestys ja yhteisöllinen eheys luovat peruspuitteet hyvälle elämälle. Niitä pidämme arvossa ja ne luovat pelisäännöt yhdessä elämiselle, Niinistö välitti kirjeessään.

- Yhteiskunnan eheys ei tarkoita samankaltaistamista, vaan toinen toisensa ymmärtämistä ja kunnioittamista. Jos niin menettelee, on oikeutettu odottamaan vastavuoroisuutta.

Niinistö ei suoraan viitannut perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen perjantaiseen kirjoitukseen sosiaalisessa mediassa, mutta viesti oli harvinaisen tiukka:

- Ikävä kyllä olemme nähneet paljon muunlaista tapahtuvan, Suomessakin. Voin vain toistaa joskus aiemmin sanomani: Jos demokratiassa ajaa asiaansa väkivaltaa käyttämällä – oli kyse sitten sanoista tai teoista – se on väkivaltaa kaikkia kohtaan, Niinistö kirjoitti.

Niinistö toivoi keskustelua maahanmuutosta kiihkottomasti ja asialinjalla.

Helsingissä alkoi tänään Meillä on unelma –mielenosoitus, joka järjestettiin Immosen monikulttuurisuutta kritisoineen Facebook-päivityksen aiheuttaman keskustelun innoittamana.

Tilaisuuden järjestäjät kertovat puolustavansa monikulttuurista Suomea.

Paikalla olevan Uuden Suomen toimittajan mukaan Kansanlaistorille on tullut tuhatkunta ihmistä. Tapahtumassa tai sen ympäristössä ei ole nähty vastamielenosoittajia.