Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi torstaina valtiopäivien avajaisissa, ettei ole nyt kuullut perussuomalaisilta samanlaisia maahanmuuttajiin liittyviä kommentteja kuin vuonna 2017.

Uusi Suomi kysyi presidentiltä torstaina, kokeeko hän tilanteen muuttuneen perussuomalaisten osalta vuoden 2017 kesän jälkeen, jolloin Sauli Niinistö toivoi erityisesti puheenjohtaja Jussi Halla-ahon luopuvan "aiemmin sanotusta".

”Silloin 2017 perussuomalaiset kävivät puheenjohtajakamppailua televisiossa ja kuulin lauseen, että maahanmuuttaja ei ole pelkästään esteettinen haitta. Jotenkin se minun korvaani särähti. Nyt en ole kuullut sen tyyppisiä kommentteja”, Niinistö vastasi.

Presidentti viittasi Jussi Halla-ahon puheisiin puheenjohtajakisan vaalitentissä keväällä 2017.

Presidentti Niinistö ei halunnut kommentoida sitä, voivatko perussuomalaiset olla mukana seuraavassa hallituksessa.

”Se ei ole alkuunkaan minun ratkaistavana oleva kysymys”, hän totesi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi vanhoja kohua aiheuttaneita blogitekstejään pääsiäisenä.

”Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti”, hän kirjoitti Twitterissä.

Halla-aho on myös saanut korkeimmassa oikeudessa tuomion kirjoitettuaan islamista pedofiiliuskontona ja ryöstelystä sekä ”loisimisesta” somalien ”kansallisena erityispiirteenä”.

”Sitä nimenomaista kirjoitusta en toki kadu, koska siinä oli ja on edelleen oikea pointti”, Halla-aho sanoi pääsiäisenä.

Lue lisää: Jussi Halla-aho: ”Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti”

Sauli Niinistö kommentoi Halla-ahon ja perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen tuomioita kesäkuussa 2017.

”Siellä on suorastaan tuomioita, ja olisi hyvä parantaa tapansa, ettei tule uutta. Kyllä heillä aika tehtävä on edessään, jos haluavat todella vakuuttaa meidät siitä, että ne elementit, jotka tuomioon johtivat, ovat poissa. En ole huomannut, että olisi käytetty puheenvuoroja, joissa on luovuttu aiemmin sanotusta”, Niinistö sanoi tuolloin Ylen mukaan.

Lue myös:

Sauli Niinistöltä piikkiä hallitukselle – 2 asiaa ”särähtänyt” presidentin korvaan

Sauli Niinistön haastajilta pyyhkeitä Halla-aho-kommenteista – ”Ei ole sopivaa”

Sauli Niinistön toiminta ärsyttää: ”Kuultu viimeksi ehkä Kekkosen aikana”