Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tervehti tänään juuri nimitettyä Sanna Marinin (sd) hallitusta.

”Otatte vastuun kantaaksenne nopean prosessin jälkeen”, Niinistö sanoi.

”Edellisen hallituksen sisäiset erimielisyydet kävivät liian syviksi. Samalla poliittinen keskustelu on käynyt hyvin kiivaaksi. Ilmapiiri on paikoin tulehtunut”, tasavallan presidentti sanoi.

Niinistö puhui maailmanpoliittisesta epävakaudesta ja vaativista olosuhteista myös kotimaassa.

”On tärkeää, että me löydämme paremman yhteisen kielen. Se ei tarkoita, etteikö terävää ja kriittistäkin keskustelua käytäisi, mutta tärkeää on kunnioittaa myös niitä näkemyksiä, jotka omasta poikkeavat. Näitä pyrkimyksiä olen valmis kaikin tavoin tukemaan”, Niinistö jatkoi.

”Tehtävänne vaatii omistautumista ja lujaa asennetta. Kun valtioneuvoston työ on kollegiaalista, niin se tarkoittaa myös toinen toisensa tukemista”, Niinistö sanoi.

Niinistö sanoi olevansa valmis jatkamaan hyvää ja luontevaa yhteistyötä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Uusi pääministeri Sanna Marin sanoi tervehdyksessään tasavallan presidentille, että suomalaisten luottamusta tulevaisuuteen on vahvistettava.

”Haluamme uudistaa ja vahvistaa hyvinvointivaltiota. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisesta lapsesta voi tulla mitä vain ja jossa jokainen ihminen voi elää ja vanheta ihmisarvoisella tavalla. Suomi ei tule neljässä vuodessa valmiiksi, mutta se voi tulla paremmaksi. Sen eteen teemme töitä joka päivä”, Marin sanoi.

LUE MYÖS: