Washington

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasi Suomen presidentin Sauli Niinistön keskiviikkona Valkoisessa talossa. Valtionjohtajat keskustelivat lounaan ääressä muun muassa kauppapolitiikasta ja teknologiasta.

”Tämä on huono päivä suomalaisille tulla paikalle”, yhdysvaltalaistoimittaja kommentoi ennen presidenttien saapumista Trumpin työhuoneeseen oval officeen, josta presidentit jatkoivat yhteiselle lounaalle.

Yhdysvaltalaismedia alkoi välittömästi kysellä Trumpilta virkarikossyytteestä ja ilmiantajasta. Yhdysvaltain presidentti aloitti noin 15 minuutin monologin, jonka aikana hän syytti paikalla olevaa mediaa valemediaksi ja valehtelijoiksi.

”Te vain valehtelette. Teidän pitäisi hävetä.”

Trump sanoi muun muassa Joe Bidenin olevan hänelle mieluisa vastustaja tulevissa presidentinvaaleissa, koska Biden on aina ollut ”vähän hidas”, mutta nyt ”vieläkin hitaampi”. Lisäksi presidentti syytti Bidenia korruptiosta.

Koko tämän ajan Sauli Niinistö istui Trumpin vieressä sanomatta sanaakaan. Suomalaismedia Ilta-Sanomat kysyi Trumpilta mielipidettä siitä, että Suomi on maailman onnellisin kansa.

Trump naurahti ja sanoi Niinistön olevan onnellinen.