Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ylivoimaisesti arvostetuin suomalainen poliitikko Valittujen Palojen kyselyssä. Joka kolmas eli peräti 33 prosenttia kyselyyn vastanneista nimesi hänet arvostetuimmaksi poliitikoksi.

Toiseksi eniten suomalaiset arvostavat pääministeri Juha Sipilää (kesk.) ja kolmanneksi eniten valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.). Sipilän valitsi 7 prosenttia vastaajista ja Orpon 5 prosenttia vastaajista.

Kaikkiaan lehti listasi 24 poliitikkoa.

Neljäntenä arvostuskyselyssä on Timo Soini (sin.), viidentenä Paavo Väyrynen (kesk.), kuudentena Jussi Halla-Aho (ps.), seitsemäntenä Ilkka Kanerva (kok.), kahdeksantena Li Andersson (vas.), yhdeksäntenä Antti Rinne (sd.) ja kymmenentenä Tarja Halonen (sd.).

Sauli Niinistö ja Li Andersson nauttivat hieman keskimääräistä suurempaa arvostusta naisvastaajien keskuudessa ja Tarja Halosta arvostetaan pelkästään naisten keskuudessa. Miesten suosikkeja puolestaan ovat Timo Soini, Paavo Väyrynen, Jussi Halla-Aho ja Ilkka Kanerva.

Alle 50-vuotiaiden keskuudessa Sauli Niinistö ja Jussi Halla-Aho nauttivat suhteellisesti suurinta suosiota, kun taas Juha Sipilän ja Petteri Orpon arvostus korostuu 50 vuotta täyttäneiden vastaajien joukossa.

Tammikuun presidentinvaalin ehdokkaista suurinta arvostusta nauttivat Sauli Niinistö, Paavo Väyrynen, Pekka Haavisto (vihr.) ja Laura Huhtasaari (ps.).

Kysely toteutettiin yhteistyössä brittiläisen Wyman Dillon -tutkimuslaitoksen kanssa online-tutkimuksena 4.10.–2.11.2017. Avoimeen kysymykseen vastasi 1341 henkilöä. Virhemarginaali on 2,2 prosenttiyksikköä.

Kyselyn otos poimittiin tilaajarekisteristä ja tulokset painotettiin iän (20+) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi. Tutkimuksessa haastateltavaa pyydettiin nimeämään eniten arvostamansa suomalainen elossa oleva henkilö politiikan alalta.