SDP:n eduskuntaryhmän verovastaava, kansanedustaja Timo Harakka nostaa esiin kokoomuksen puoluekokousaloitteen aiheuttaman vajeen valtion verotuloissa.

Kokoomuksen puoluehallitus esittää puoluekokoukselle varainsiirtoveron poistoa, tiedotti kokoomuksen kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Eero Suutari tiistaina. Suutarin mukaan varainsiirtoverolla on tutkitusti monia negatiivisia vaikutuksia, koska se heikentää ihmisten mahdollisuuksia muuttaa työn perässä uudelle paikkakunnalle sekä ”keinotekoisesti kasvattaa asumisen kustannuksia ja asuntojen hintoja”. Lue lisää: Nyt se on tutkittu: Varainsiirtovero kurittaa Suomea

Harakka kuitenkin tarttuu siihen, mitä varainsiirtoverosta luopuminen tarkoittaisi valtiontaloudelle suorana verotulojen menekkinä.

– Hintalappu on tämän vuoden budjetin mukaan 780 miljoonaa euroa vuodessa, Harakka toteaa tiedotteessaan.

– Pyydän kokoomusta kertomaan, mistä se leikkaa lähes miljardin vuodessa tai mitä veroja se aikoo korottaa.

Harakka ei peittele sitä, että hänen ripeää tarttumistaan kokoomusaloitteeseen selittää kokoomuksen kritiikki SDP:n Antti Rinteen eläkelupaukselle.

– Kokoomus haukkuu ylimielisesti SDP:tä tavoitteestamme lieventää eläkeläisköyhyyttä, mutta on samalla valmis heittämään 780 miljoonaa euroa taivaan tuuliin. Kokoomus ei edes kerro, millä tämä vastuuton verolupaus rahoitetaan.

Harakka uskoo, että on ”monin verroin halvempia ja tehokkaampia keinoja edistää työvoiman liikkuvuutta” kuin varainsiirtoveron poisto.

LUE MYÖS:

Antti Rinne selittää kovaa eläkelupausta: Hintalappu olisi 700 miljoonaa euroa

”Jos joku alle 40-vuotias vielä pohti SDP:n äänestämistä, niin ei kannata pohtia enää”

Opetusministeri varoittaa: ”Antti Rinne on aloittanut vaarallisen huutokaupan”