SDP:n eduskuntaryhmä valitsi torstaina puheenjohtajakseen kansanedustaja Antti Lindtmanin ja kokoomuksen ryhmä Kalle Jokisen. Näin ollen molemmat jatkavat ryhmänjohtajina.

Sdp:n varapuheenjohtajiksi valittiin Johanna Ojala-Niemelä ja Suna Kymäläinen. Ryhmän työvaliokuntaan valittiin Kim Berg, Maria Guzenina, Mika Kari, Ilmari Nurminen ja Katja Taimela.

Lindtman kertoi myöhemmin, että sdp:n ryhmän ehdokas eduskunnan puhemieheksi – ja siten hallitustunnustelijaksi – on puheenjohtaja Antti Rinne.

Lindtman kertoi Demokraatti-lehden mukaan, että sdp:n hallitusneuvottelijoista puolet on puoluehallituksen nimittämiä ja puolet eduskuntaryhmän nimittämiä. Rinteen, varapuheenjohtajien ja puoluesihteerin lisäksi neuvottelijoiden joukkoon kuuluvat eduskuntaryhmän nimeäminä eduskuntaryhmän puheenjohtajisto sekä eduskunnan ”sote-valiokunnan” puheenjohtajana julkisuudessa esiintynyt Krista Kiuru.

Kokoomusryhmän puheenjohtajistoon nimettiin Kalle Jokisen lisäksi Mia Laiho, Jukka Kopra ja Ben Zyskowicz. Kokoomuksen puhemiesehdokas on Paula Risikko, joka toimi puhemiehenä päättyvän kauden loppuosan.