Sdp:n kolmas varapuheenjohtaja Ville Skinnari jyrähtää tiedotteessaan, että sdp:n autokannasta leviää ”väärää tietoa”. Skinnarin mielestä sdp:n ilmasto-ohjelmaa on julkisuudessa tulkittu ”vähintään virheellisesti” ja ”jopa tahallaan väärin ymmärtäen”.

Julkisuudessa on keskusteltu sdp:n viime viikolla julkistamasta ilmasto-ohjelmasta, jossa puolue linjaa, että ensi vaalikaudella tulisi tehdä suunnitelma polttomoottoriautoista luopumiselle. Kuitenkaan puolue ei linjannut, milloin polttomoottoriautoista tulisi luopua.

LUE MYÖS: Sdp:n ehdokas polttomoottorilinjauksesta: ”Itsellänikin kohosi kulmakarvat – uutinen on provokaatio”

”Sdp:n tarkoituksena on luoda selkeä pitkän aikavälin suunnitelma siitä, miten Suomessa aikanaan siirrytään uuden tekniikan ja käyttövoimien käyttöön autojen osalta”, Skinnari sanoo tiedotteessaan.

”Esitämme, että seuraavalla hallituskaudella luodaan lähivuosikymmeniksi aikataulu, jolla voidaan siirtyä vähäpäästöiseen liikenteeseen kestävästi, hallitusti ja suunnitelmallisesti. Näin voidaan varmistaa, ettei siirtymä vähäpäästöiseen liikenteeseen ole esteenä kenenkään liikkumiselle ja kaikilla on varaa vähäpäästöisempiin kulkuneuvoihin. Ilmastonmuutoksen kustannuksia ei voi eikä pidä maksattaa pienituloisilla tai maaseudulla asuvilla. Uusien polttomooriautojen kieltäminen tai paremminkin niistä luopuminen on pitkän aikavälin tavoite. Uusien polttomoottorillisten autojen myynnin rajoittamisessa liikutaan 2030-luvun jälkeisessä ajassa”, Skinnari jatkaa.

Skinnarin mukaan väärä väite on myös se, että sdp sallisi maanteille vain täyssähköautot.

”Tavoite vähäpäästöisestä liikenteestä vaatii monia keinoja ja erilaisten käyttövoimien hyödyntämistä. Tarvitaan myös hybridejä, kaasuautoja sekä biopolttoaineita. Jotta tavoite vähäpäästöisyydestä onnistuu, on näissä vaihtoehdoissa oltava jokaisen autonostajan kukkarolle sopivia autoja”, Skinnari sanoo.

LUE MYÖS:

”Tämä ei voi olla vallankumous, sähköautot eivät vain ilmesty tänne” – Autoliitosta suorat sanat puolueille aamu-tv:ssä

Kansanedustaja: Sähköautoissa piilee ”päästöpommi”

Jos autovero loppuisi, bensan hintaan tulisi hurja korotus, laski Soininvaara – Kokoomus: Bensan hintaan ei kosketa