Sdp:n toinen varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta kertoo jäävänsä sairauslomalle eikä ole ehdolla vaaleissa. Feldt-Rannan syöpä on uusiutunut.

”Mahasyöpäni on uusiutunut. Siksi jään sairaslomalle kansanedustajan tehtävästäni, enkä enää pysty olemaan ehdolla kevään eduskuntavaaleissa”, Feldt-Ranta kirjoittaa blogissaan.

”Vuonna 2009 tapahtuneen sairastumiseni jälkeenkin on tapahtunut todella paljon sellaista, mistä tunnen valtavaa kiitollisuutta. Olen saanut paljon luottamusta ihmisiltä, hienoja vaikutusmahdollisuuksia omien ihanteideni toteuttamiseksi ja paremman, oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi. Ihanat lapseni ovat näiden kymmenen vuoden aikana kasvaneet itsenäisiksi aikuisiksi. Olen saanut kokea isoäitiyden onnen ja ihmeen. Ja olen saanut tavata ja elää rakkaan Vesani kanssa ihania aikoja, kokea uudelleen kihlauksen onnen ja rakkauden. Nämä eivät ole jäähyväiset, vaan viesti siitä, että siirryn nyt uuteen, yksityisempään ja rauhallisempaan elämänvaiheeseen”, Feldt-Ranta kirjoittaa.

Feldt-Rannalla todettiin mahasyöpä ensimmäisen kerran vuonna 2009 ja se uusiutui vuonna 2013.

Sdp:n puoluesihteeri Anton Rönnholm kommentoi Facebookissa näin:

”Olen mykistynyt surullisen uutisen ja sen aukon edessä, jonka Maarit Feldt-Ranta Suomen politiikkaan jättää. Ajatukset ovat hänen ja hänen läheistensä luona. Kunnioitamme Maaritin toivomusta yksityisyydestä emmekä kommentoi asiaa tämän enempää.”

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on parhaillaan sairauslomalla keuhkokuumeen, sepelvaltimon pallolaajennuksen ja sairaalabakteerin vuoksi. Rinteen sairausloman aikana häntä sijaistaa sdp:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Marin.

Sdp:n kolmas varapuheenjohtaja on Ville Skinnari. Eduskuntaryhmää johtaa Antti Lindtman ja puoluevaltuustoa johtaa Sirpa Paatero.

Lue lisää: Sanna Marin: ”Olemme kaikki surullisia ja järkyttyneitä” – Pohdinnat Sdp:n johdosta myöhemmin

LUE MYÖS: Sdp: Sanna Marin jatkaa Antti Rinteen sijaisena