Sdp on julkistanut esityksensä ministereidensä valtiosihteereiksi ja erityisavustajiksi. Asiasta päätti sdp:n tänään torstaina kokoontunut puoluehallitus.

Puoluehallitus esittää, että sdp:n ministereille nimitetään neljä valtiosihteeriä ja 21 erityisavustajaa.

Erityisavustajia nimitetään vielä lisää myöhemmin.

LUE MYÖS: Antti Rinteen hallituksen valtiosihteerien määrä hämmästyttää: ”Tämä kaikki maksaa ja paljon”

Valtiosihteerit

Pääministeri Antti Rinteen valtiosihteeri on Raimo Luoma, jonka valtioneuvosto on jo nimittänyt. Luoma siirtyi tehtävään Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajan ja Tradea-Yhtiöiden hallituksen puheenjohtajan tehtävistä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun valtiosihteeriksi tulee Eila Mäkipää.

Työministeri Timo Harakan valtiosihteeriksi tulee Pilvi Torsti, joka putosi eduskunnasta huhtikuun vaaleissa.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin valtiosihteeriksi on tulossa Mikko Koskinen. Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron valtiosihteeriksi on tulossa Valtteri Aaltonen.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarille ja eurooppaministeri Tytti Tuppuraiselle ei esitetä valtiosihteereitä.

Erityisavustajat

Pääministeri Antti Rinteen erityisavustajiksi tulevat Matti Hirvola, Pilvi-Elina Kupias, Joonas Rahkola, Lauri Voionmaa, Tuulia Pitkänen ja Dimitri Qvintus.

Krista Kiurun erityisavustajiksi tulevat Laura Lindberg, Sampo Varjonen ja Timo Lehtinen.

Timo Harakan erityisavustajiksi tulevat Jenni Karjalainen ja Ville Kopra.

Sanna Marinin erityisavustajat ovat puolestaan Ilkka Hamunen, Henrik Haapajärvi ja Pirita Ruokonen.

Skinnarin erityisavustajat ovat Tino Aalto, Kirsi Airio ja Tiina Vainio. Sirpa Paateroa avustavat Lauri Finér, Minna Salminen ja Paavali Kukkonen. Tytti Tuppuraisen erityisavustaja on Matti Niemi.

Aiemmin on kerrottu, että Rinteen hallitukseen nimitettäneen kaikkiaan 15 valtiosihteeriä. Edellinen Juha Sipilän (kesk) hallitus nimitti aikoinaan vain neljä valtiosihteeriä: yhden pääministerille ja yhden kutakin hallitusryhmää kohti.

Valtiosihteeri toimii ministerin apuna poliittisessa ohjauksessa ja asioiden valmistelussa.

Vihreiden valtiosihteereistä tiedossa on jo sisäministeri Maria Ohisalon avuksi kutsuttu entinen kansanedustaja Olli-Poika Parviainen. Parviainen ei päässyt huhtikuun vaaleissa uudelleen eduskuntaan.

LUE MYÖS: Perussuomalaisilta yllätysvalinnat: Jussi Halla-aho rivijäseneksi