Helsingin kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Husseinin (sd) tapausta käsitellään sdp:n valtuustoryhmän kokouksessa. Asiasta kertoo sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma Twitterissä.

Hussein myöntää valehdelleensa kohua herättäneestä taksi-tapauksesta. Taksikuskinakin toimiva Hussein kertoi toissa viikonloppuna joutuneensa rasistisen hyökkäyksen kohteeksi ja jättäneensä kyydittävänsä bussipysäkille moottoritien varteen.

Tänään hän on myöntänyt Helsingin Sanomille, ettei puhunut kaikilta osin totta. Husseinin mukaan hänen taksissaan oli rasistisesti käyttäytynyt mies, mutta hän ei jättänyt miestä kyydistään, kuten aiemmin kertoi. LUE LISÄÄ:

Heinäluoma kommentoi tilannetta tuoreeltaan Twitterissä.

”Olen äärimmäisen pettynyt valtuustoryhmän jäsenemme Husun toimintaan. Luottamushenkilön pitää toimia arvokkaasti tehtävän edellyttämällä tavalla. Tulemme keskustelemaan asiasta seuraavassa ryhmäkokouksessa”, Heinäluoma tviittaa.

Uusi Suomi ei ole tavoittanut Heinäluomaa kommentoimaan asiaa tarkemmin, mutta hän selventää lyhyesti Helsingin Sanomille, että kyseessä on ”vakavan keskustelun paikka” ja mahdollisista toimenpiteistä tai Husseinin jatkosta käydään keskustelu.

”Nyt on tärkeää käydä läpi tilanne. Ryhmä tulee antamaan tästä omat moitteensa”, Heinäluoma sanoo Helsingin Sanomille.

Päivitetty Heinäluoman kommentilla HS:lle klo 12.46.

LUE SEURAAVAKSI: