Sdp:n kansanedustajat iloitsevat siitä, että kotihoidon työntekijöiden pysäköintiä koskeva lakimuutos on mennyt läpi eduskunnassa.

”Käsillä on historiallinen hetki. Tänään eduskunta äänesti kotihoidon työntekijöiden pysäköintilupia koskevan esityksen puolesta”, kirjoittaa Eveliina Heinäluoma (sd) Puheenvuoron blogissaan.

”Tätä päivää on todellakin odotettu”, sanoi Maria Guzenina (sd) eduskunnassa.

Heinäluoma kirjoittaa blogissaan, että Guzenina jätti samasta asiasta jo vuonna 2007 lakialoitteen, joka keräsi yli 100 kansanedustajan allekirjoituksen.

”Valitettavasti tuolloin tai edes vuonna 2018 kun asia oli esillä jälleen kerran liikenne- ja viestintävaliokunnassa ja se sai kannatusta tieliikennelain käsittelyssä, asia ei mennyt eteenpäin. Tämä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun jotain asiaa edistetään sitkeästi vuosien ajan ja lopulta asia saadaan vietyä maaliin asti”, Heinäluoma kirjoittaa.

Myös kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd) sanoi eduskuntakeskustelussa, että lakimuutosta on odotettu 13 vuotta, Guzeninan lakialoitteesta lähtien.

Guzenina sanoi eduskuntakeskustelussa, että kotihoidon työntekijät ovat jopa joutuneet itse maksamaan parkkisakkojaan.

”Kotihoidon henkilöstön tilanne siellä kentällä on ollut aivan kestämätön”, Guzenina sanoi.

Lakiuudistuksen laittoi alulle nykyinen pääministeri Sanna Marin (sd) toimiessaan liikenne- ja viestintäministerinä.

Kotihoidon työntekijöillä on lakimuutoksen jälkeen mahdollisuus poiketa pysäköinnin rajoituksista kaikkialla Manner-Suomen alueella. Hallituksen esityksessä kunnan myöntämällä kotihoidon pysäköintitunnuksella saisi pysäköidä liikennemerkillä osoitetusta rajoituksesta huolimatta maksullisella pysäköintipaikalla maksua suorittamatta ja alueella, jossa pysäköinti on kielletty liikennemerkillä.

Lakimuutos tulee voimaan tieliikennelain muutoksen yhteydessä 1.6.2020.

Lausuntokierroksella lakimuutos jakoi mielipiteitä.

LUE LISÄÄ:

”On hyvä huomata, että esitys ei ole pakottava vaan mahdollistava. Toivon että kunnat, joille tämä asia on selvästi ongelma, tarttuvat tähän uudistukseen viipymättä”, Eveliina Heinäluoma kirjoittaa.