Suurimman oppositiopuolueen sdp:n puoluehallitus on julkaissut kannanoton, jossa se varoittaa Juha Sipilän (kesk) hallituksen sote-prosessista.

Sdp:n puoluehallitus on puolueen johdosta ja muista jäsenistä koostuva ryhmä, joka johtaa puolueen poliittista toimintaa.

”Suomen perustuslain toisen pykälän mukaan julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin ja kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia. Nyt vakavana uhkana on, että hallituksen sote-palvelujen uudistusprosessi horjuttaa näitä keskeisiä oikeusvaltion periaatteita”, sdp:n puoluehallitus lausuu.

Puoluehallitus huomauttaa, että eduskunnan perustuslakivaliokunta on jo kolme kertaa antanut korjausvaatimuksia sote-esityksille.

”Eduskuntaa ei tule saattaa tilanteeseen, jossa se joutuisi käsittelemään perustuslain vastaista lakiehdotusta”, sdp:n puoluehallitus varoittaa.

”Hallituspuolueiden nyt nähty uhkapeli lainsäädännön perustuslaillisuudella ei ole kunniaksi poliittiselle järjestelmälle”, kannanotossa myös sanotaan.

Puoluehallitus kohdistaa viestin myös eduskunnan kokoomuslaiselle puhemiehelle Paula Risikolle:

”Eduskunnan puhemiehen tulee huolehtia, että lainsäädännön perustuslaillisuudesta pidetään kiinni kaikissa tilanteissa.”

LUE LISÄÄ:

”Ennenkuulumatonta – Tällainen menettely ei kuulu Suomen eduskuntaan” – Puoluejohtaja jyrähtää sote-valiokunnan toimista

”Poikkeuksellisen ruma näytelmä sote-valiokunnassa” – kansanedustajat tylyttävät hallituspuolueita

Sote-sanasota yltyy – Nerg: ”Mikä tahansa komissiolle menevä ilmoitus on notifikaatio”

Professori kaivoi esiin hallituksen omat paperit: ”Ei! Ei se ole notifiointi!”