Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo olevansa tyytyväinen, että puolue on yhä ykkössijalla, vaikka kannatus onkin laskenut. Maanantai-iltana julkaistussa Alma-gallupissa sdp:n kannatus laski 1,7 prosenttiyksikköä 19,7 prosenttiin. Sdp:n kannatus on viimeksi alittanut 20 prosenttia helmikuussa 2018.

”Olen tyytyväinen, että sdp on ykkösenä ja ero seuraavaan puolueeseen on selvä”, Rinne sanoo Alman vaalitentissä.

”Katsotaan nyt kun käydään vaalit, että miten käy ja kuka on pääministeri.”

LUE MYÖS: Sdp:kin putosi alle 20 %:n Alman gallupissa – kokoomus menetti lisää, perussuomalaiset jatkoi nousuaan

Sdp:n ja toisena tulevan kokoomuksen välinen ero on nyt 2,6 prosenttiyksikköä. Kokoomuksen kannatus laski kolmatta kertaa perättäin.

”Politiikka on vaikea laji. Joskus on vaikeita asioita, kuten tässä alkuvuodesta oli”, sanoo kokoomusjohtaja Petteri Orpo viitaten vanhustenhoivakohuihin.

”Se, mikä on oleellista, on se, että ero Antin joukkueeseen on pienentynyt. Jos muistelen Iltalehden neljä vuoden takaista gallupia, niin me otimme kaksi prosenttiyksikköä lisää vaaleissa. Silloin olemme jo tosi lähellä. Tämä voi olla pienestä kiinni.”

Alma-gallupin suurimman nousijan, perussuomalaisten Jussi Halla-aho suhtautuu puolueensa kannatusnousuun luottavaisesti.

”Perussuomalaiset ovat menossa kovaa vauhtia ylöspäin. Luotan kyllä siihen, että olemme vähintään kärkikolmikossa, kun vaalipäivä tulee”.

Perussuomalaisten taakse pudonneen vihreiden Pekka Haavisto puolestaan arvioi, ettei ”viiden kärki ole vielä lopullinen”.

LISÄÄ AIHEESTA: