Sdp:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen kirjoittaa blogissaan eduskunnan istumajärjestyskeskustelusta.

Eduskunta päätti eilen tiistaina istumajärjestyksen muutoksesta, jossa rkp siirtyy salin keskiosaan ja perussuomalaiset puhemiehestä katsottuna oikeaan laitaan.

Kiljusen mielestä oli tärkeää ”sijoittaa perussuomalaiset oikealle paikalleen, äärioikealle”.

”Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho leimasi istumajärjestyksen muutoksen tuolileikiksi, kyykyttämiseksi ja mielivaltaiseksi kiusaamiseksi. --- Miksi tekopyhästi uhriutua? Miksi perussuomalaiset häpeilemällä ja hämäämällä haluavat peittää oman arvomaailmansa?” Kiljunen kirjoittaa blogissaan.

”Kyse on siitä, että perussuomalaisten arvot ovat suomalaisessa puoluekartassa äärimmäisenä oikealla. He edustavat selkeimmin konservatiivista oikeistoa. Ei tätä tarvitse hävetä ja peitellä, vaan sen voi rehdisti myöntää. Se olisi myös reilua ja rehellistä äänestäjien kunnioittamista”, Kiljunen jatkaa.

Perussuomalaiset vastusti puolueen eduskuntaryhmän siirtoa istuntosalissa. Halla-aho kommentoi tänään hallitusneuvottelupuolueiden selvittyä, että istumajärjestysasialla ”yritettiin provosoida perussuomalaiset itse pelaamaan itsensä ulos hallitusneuvotteluista”.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi tänään, että hallitusneuvotteluihin tulevat sdp:n kanssa keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp.

LUE MYÖS:

Jussi Halla-aho: ”Perussuomalaisia yritettiin provosoida pelleilyllä – ulos jättämistä ei tarvitse perustella oikeilla syillä”

Tähän kuvaan perussuomalaiset nyt vetoaa - Professori: ”Keskellä kulkee Suomen herravihalinja”