Sdp on valinnut sdp:n varapuhemiehen Tuula Haataisen uuden hallituksen työministeriksi. Lisäksi puolue aikoo esittää puheenjohtaja Antti Rinnettä eduskunnan varapuhemieheksi.

”Tämä on meidän ryhmän esitys ja luotan siihen, että muut kunnioittavat tätä”, pääministeriksi nouseva Sanna Marin kommentoi Rinteen asemaa valintojen julkistamisen yhteydessä.

Omistajaohjausministerin salkun ottaa Tytti Tuppurainen, joka jatkaa myös eurooppaministerinä.

Sirpa Paaterosta, joka erosi Rinteen hallituksen kunta- ja omistajaohjausministerin paikalta, on tulossa Marinin hallituksen kuntaministeri.

”Hän ei ole missään vaiheessa menettänyt eduskuntaryhmän tai puolueen luottamusta”, Sanna Marin kommentoi.

Yllättävintä ministerilistassa on Sirpa Paateron paluu hallitukseen. Kunta- ja omistajaohjausministerinä edellisessä hallituksessa toiminut Sirpa Paatero jätti tehtvänsä ja jäi sairauslomalle vain reilu viikko sitten. Sekä pääministeri Antti Rinteen että Paateron toiminta herätti paljon kysymyksiä Posti-kriisin eri vaiheissa ja johti lopulta myös Rinteen eroon.

Lue lisää:

Edellisessä hallituksessa työministerinä toiminut Timo Harakka siirtyy liikenne- ja viestintäministeriksi.

Muut Rinteen hallituksen ministerit pysyisivät ennallaan eli Krista Kiurua esitetään perhe- ja peruspalveluministeriksi ja Ville Skinnaria kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeriksi.

Lue seuraavaksi: