Suurimmaksi puolueeksi eduskuntavaaleissa nousseen sdp:n suurimmat ääniharavat ovat puolueen nuoremman polven johtoa. Katso taulukko sdp:n eniten ääniä saaneista jutun lopusta.

Puolueen ehdottomasti suurimman äänipotin keräsi 33-vuotias varapuheenjohtaja Sanna Marin Pirkanmaalta. Kakkosena on viime vaalikaudella eduskuntaryhmän puheenjohtajana toiminut 36-vuotias Antti Lindtman Uudeltamaalta.

Molemmat saivat enemmän ääniä kuin puolueen puheenjohtaja Antti Rinne, joka oli ehdolla Uudellamaalla. Rinteen äänimäärä pysyi samalla tasolla kuin neljä vuotta sitten, kun taas Marin ja Lindtman kasvattivat pottejaan selvästi.

Vuoden 2015 vaaleissa Rinne oli puolueensa äänikuningas. Tuolloin sekä Marin että Lindtman jäivät muutaman tuhannen äänen päähän Rinteestä.

Sdp:n kymmenen eniten ääniä saaneiden joukkoon nousi yksi uusi kansanedustaja: Eveliina Heinäluoma Helsingistä.

Myös HUS:n entinen toimitusjohtaja Aki Lindén nousee eduskuntaan. Hän sai Varsinais-Suomessa hyvän äänimäärän, 8963, mikä on 11. eniten koko sdp:ssä.

Uusina eduskuntaan nousevat sdp:stä myös muun muassa Marko Asell, Kim Berg ja Hussein al-Taee. Eduskuntaan paluun tekevät Johannes Koskinen ja Kimmo Kiljunen.

Äänimäärät ovat tässä vaiheessa vielä alustavia. Vaalien lopullinen tulos vahvistuu keskiviikkoon mennessä tehtävässä tarkastuslaskennassa.

Katso kaikki tulokset tulospalvelusta: