SDP:n kansanedustaja Timo Harakan mukaan hänen eilen perustamansa Liike 2020 -yhdistys ei ole kampanjaorganisaatio.

Ilta-Sanomat liitti tänään eilen perustetun yhdistyksen SDP:n puheenjohtajapeliin. IS kertoi tietoihinsa vedoten, että Harakka lähtee ehdolle puheenjohtajaksi. Harakka on aiemmin sanonut päättävänsä mahdollisesta ehdokkuudestaan, jos istuvalle puheenjohtajalle Antti Rinteelle tulee puheenjohtajapeliin haastajia.

– Eilen perustettiin Liike 2020 ry., joka etsii tulevaisuuden vastauksia Suomelle, Euroopalle, miksei maailmallekin. Miten sosiaalinen oikeudenmukaisuus toteutuu digitaalisessa maailmantaloudessa? Mukana on demareita, enimmäkseen nuoria, ja minä. Ja paljon väkeä, joka ei toimi SDP:ssä. Se ei ole kampanjaorganisaatio. Ja tähtäin on kauempana kuin ensi helmikuussa - ensi vuosikymmenen yhteisissä haasteissa, Harakka kirjoittaa Facebookissa.

Harakan Liike 2020 -ajatus ei ole uusi, sillä hän esitteli ohjelmaa jo helmikuussa.

– Tällä hetkellä SDP:n ongelma on, että puolueen arvot on käsitetty väärin. Esimerkiksi työ ei voi olla arvo itsessään, kyse on resurssista. Vapaus tulisi nostaa ja aidosti määritellä keskeiseksi arvoksi puolueelle, Harakka sanoi tuolloin.

Harakka totesi myös, että sosialidemokraattien linjaa on päivitettävä suhteessa markkinatalouteen. Kilpailu tarvitsee rinnalleen fiksun valtion, joka luo markkinoille edellytykset ja kantaa vastuun kasvusta ja työllisyydestä.