Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm ilmoittaa käyneensä keskustelut puolueen uuden kansanedustajan Hussein al-Taeen kanssa hänen aiemmista kommenteistaan sosiaalisessa mediassa.

Rönnholm kertoo al-Taeen selvittäneen ja pahoitelleen kirjoitteluaan tiistaina myös sdp:n eduskuntaryhmälle.

Kurdistanilaistaustainen kansalaisaktivisti Anter Yasa jakoi aiemmin blogissaan kuvakaappauksia Facebook-päivityksistä, joita hän väittää al-Taeen kirjoittamiksi. Väitetyissä päivityksissä käytetään kieltä, jonka perusteella Yasa syyttää al-Taeeta muun muassa juutalaisvastaisuudesta ja Iran-mielisyydestä.

Al-Taee on kiistänyt syytökset antisemitismistä, homofobiasta sekä Iran- ja Venäjä-mielisyydestä. Hän ei ole kuitenkaan vahvistanut tai kiistänyt, että kuvakaappaukset olisivat juuri hänen sosiaalisen median tileiltään.

”En ole osannut aina suhtautua maailmaan siten kuin nykyään. Olin ennen yksinäinen ja turhautunut, vihainenkin. Tiedän, että olen sanonut ja kirjoittanut typeryyksiä, joita en itse tänään allekirjoita enkä hyväksy. Kaikkia sellaisia sanoja pyydän nöyrästi anteeksi”, al-Taee totesi aiemmin.

Sdp:n puoluesihteeri Rönnholm pitää tärkeänä, että al-Taee on irtisanoutunut kommenteistaan.

”Tämä on tietysti myös edellytys sille, että hän voi täysipainoisesti työskennellä sdp:n eduskuntaryhmässä. Sdp ei hyväksy minkäänlaista ihmisten erottelua uskonnon, etnisen taustan tai vastaavan perusteella”, Rönnholm kirjoittaa Facebookissa.

”Hänen [al-Taeen] työnsä rauhanvälityksessä puhuu puolestaan ja osoittaa, että rauhaa tekemällä voi myös itse löytää rauhan. Kansanedustajana hänen on nyt mahdollista jatkaa työtään entistä vaikuttavammassa roolissa. Tälle työlle sdp antaa kaiken tuen”, Rönnholm jatkaa.

Aiemmin al-Taeen työnantaja, konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiative CMI, on tukenut uutta kansanedustajaa ja todennut, että al-Taee nauttii edelleen järjestön luottamusta.

Lue lisää:

CMI: ”Hussein al-Taee nauttii edelleen luottamustamme”