Helsingin pörssin toimitusjohtaja Henrik Husman oli Porin SuomiAreenan keskustelussa huolissaan siitä, onko Suomella jo liiankin kova vauhti ilmastotoimissa. Tämän huolen Husman nosti esiin keskusteltaessa Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelmasta.

”Väittäisin, että monella tapaa Suomi on liian pieni yksikkö tässä ilmastonmuutoskeskustelussa. Meillä on kuitenkin vain yksi planeetta ja yksi ilmasto. Näen sen riskin, että pahimmillaan, jos Suomi tässä tekee liian aggressiivisia päätöksiä, niin se saattaa globaalin ilmaston kannalta olla negatiivinen asia, jos terästeollisuus vaikka joutuisi huonompaan asemaan kuin muualla Euroopassa, saatikka sitten Kiinassa. Se ei välttämättä ilmastoa pelasta pätkän vertaa, meiltä vain häviää työpaikat ja talouskasvua. Suomi voisi pyrkiä EU-tasolla vähintään pyrkiä tekemään ratkaisuja”, Husman toivoi.

LUE MYÖS: ”Tämä ei voi olla vallankumous, sähköautot eivät vain ilmesty tänne” – Autoliitosta suorat sanat puolueille aamu-tv:ssä

Sdp:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri vakuutti, ettei hallitus kuvittele Suomen päästövähennystavoitteiden olevan ratkaisu ja että Suomi korostaa ajavansa ilmastotavoitteitaan EU-tasolla.

”Tarvitaan talouselämässä uskoa, että tämä on se suunta, johon mennään. Epävarmuus pois. Ei meidän vientikään pärjää sillä, että me yritämme myydä sellaista vanhanlaista”, Kumpula-Natri sanoi.

Hän otti myös esille sen, että esimerkiksi päästöttömistä autoista on jo linjattu EU-tasolla.

”EU:ssa on jo päätetty, että [vuonna] 2030 30 prosenttia autoista täytyy olla päästöttömiä. Täällä on markkina, [jonka osuus on] kolmannes maailman bkt:stä, odottaa näin paljon päästöttömiä autoja. Minun markkinaosaamiseni mukaan laskisin, että silloin tulee kysyntää. EU voi tehdä ja sen pitää tehdä asioita, joita Suomi yksin ei voi tehdä”, Kumpula-Natri sanoi.

Tarkalleen ottaen EU on linjannut päästövähennystavoitteista: vuoteen 2030 mennessä uusien henkilöautojen päästövähennystavoitteeksi on sovittu 37,5 prosenttia. Tämän on kerrottu käytännössä tarkoittavan sitä, että vuonna 2030 suunnilleen kolmannes uusista autoista olisi päästöttömiä.

LUE MYÖS: Liikenneministeri Sanna Marin SuomiAreenassa: ”Yksityisautoilun pitää muuttua – tapahtuu nopeammin kuin osaamme ennakoida”