Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen ei pidä keskustelua kokoomuksen ja perussuomalaisten mahdollisesta hallitusyhteistyöstä millään lailla ajankohtaisena.

Hän luettelee kuitenkin ”Aamiainen Jari Korkin kanssa” -videohaastattelussa muutaman asian, joista kokoomuksen ei ole syytä tinkiä.

”Ei kokoomus tule edistämään EU-jäsenyyden kyseenalaistamista, oikeusvaltion rapauttamista tai perusoikeuspykälien avaamista.”

Toisaalta Häkkänen nostaa esiin viime vaalikauden työllisyyssaavutukset.

”Kyllä jotain yhteistä on varmasti löydettävissä, mutta aina asiakohtaisesti katostaan, mikä voi edetä ja mikä ei. Se, että istuu vasemmistolaisen tai perussuomalaisen kanssa samassa pöydässä, ei tarkoita sitä, että pitää vaihtaa arvoja, vaan sitä, että demokratia toimii”, Häkkänen määrittelee.

Lue koko haastattelu ja katso video: Kokoomuksen Antti Häkkänen peräänkuuluttaa hallitukselta halua katsella omia varpaita pidemmälle - ”Kyse on ainoastaan keskustasta”

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman vaati toissa lauantaina Helsingin Sanomien haastattelussa, että kokoomuksen on korjattava välinsä perussuomalaisiin ja avattava mahdollisuus tulevalle hallitusyhteistyölle. Kokoomus kieltäytyi hallitusyhteistyöstä, kun Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten johtoon kesällä 2017, mitä Rydman pitää pahana virheenä.

Rydman ei ole ensimmäinen kokoomuslainen kantoineen. Jo viime lokakuussa kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilä sanoi Uuden Suomen haastattelussa, ettei arvopohja olisi mikään este kokoomuksen ja perussuomalaisten väliselle hallitusyhteistyölle.

Lue lisää: