Liike Nytin kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo kieltäisi vaaliliitot puolueiden välillä.

”Liike Nytiäkin kysyttiin mukaan moneen vaaliliittoon, mutta emme lähteneet. Se on äänestäjien sumuttamista. Missä on kuluttajansuoja-asiamies kun häntä eniten tarvitaan! Kuluttajasuojalakien pitäisi puuttua tähän. Otetaan esimerkki: kd ja perussuomalaiset tekivät vaaliliiton Turussa. Eli kun äänestät kd:n ehdokasta, voi perussuomalainen tulla valituksi tai päinvastoin. Se on ihmisten kusettamista”, hän kirjoittaa blogissaan Iltalehdessä.

Liike Nytin vaalitulosta Harkimo kuvailee äänimäärän osalta hyväksi, mutta eduskuntapaikkojen osalta pettymykseksi. Harkimo on uudessa eduskunnassa ainoa Liike Nytin kansanedustaja.

Harkimon mukaan Liike Nyt saattaa joutua harkitsemaan puolueeksi järjestäytymistä.

”Jos yhteiskunnalliset muutosvoimat eivät järjestäydy nimenomaan puolueeksi, niiden on äärimmäisen vaikea päästä mukaan peliin ja vaikuttamaan sen sääntöihin sisältä käsin. Voi olla, että myös Liike Nytin täytyy harkita järjestäytyvänsä juridisesti puolueeksi.”

Aikaisemmin Harkimo on linjannut, ettei Liike Nyt ole puolue eikä se tunnusta mitään poliittista väriä.

Lue myös:

Hjallis Harkimo vastaa: ”Kokoomus on ihan itse syypää”

Vaalikone paljasti pienpuolueiden sympatiat – Harkimon Liike Nyt suosii kokoomusta, Väyrysen Tähtiliike perussuomalaisia

Hjallis Harkimo ja Mikael Jungner: Tästä ”Liike Nyt” –hankkeessa on kyse