Perussuomalaisten nuorisojärjestö toivottaa kansalaispartiot tervetulleiksi tiedotteessaan.

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kommentoi asiaa.

- Ympäri Suomea nousevissa vastaanottokeskuksissa sopeuttamisessa joudutaan lähtemään niinkin alkeista, että naisen koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta on kunnioitettava. Maalaisjärkikin kertoo, että pääosin miehistä koostuva yli 30 000 turvapaikanhakijan joukko on merkittävä turvallisuusriski. Ja jos maalaisjärki ei toimi, voi lehdistä lukea joka päivä naisten kokemasta turvattomuudesta ja julkisilla paikoilla lisääntyneestä seksuaalisesta häirinnästä. Ennaltaehkäisevä vapaaehtoistoiminta on enemmän kuin tervetullutta, Tynkkynen toteaa.

Katupartiot ovat herättäneet paljon keskustelua viime viikolla.

Joensuuhun on perustettu "Soldiers of Odin" -niminen katupartio, joka kuvailee itseään "isänmaalliseksi valkoisen Suomen puolesta taistelevaksi järjestöksi". Katupartio on perustettu myös Asikkalaan, jonne avattiin vastaanottokeskus joulun alla.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) totesi viime viikolla, että katupartioissa on "piirteitä, jotka eivät lisää turvallisuutta".

Myös vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto on arvostellut katupartioiden toimintaa.

Perussuomalaisten Nuorten mielestä on selvää, että ongelmamme on naisia kaupungilla ahdistelevat miehet, eivät turvalliset aikuiset partioimassa julkisilla paikoilla. Kansalaispartioiden läsnäolo jo itsessään nostaa kynnystä tehdä rikoksia julkisilla paikoilla, mutta niin tapahtuessa paikalla on myös valmiina silminnäkijöitä soittamassa poliisin puuttumaan tilanteeseen.