Hyundai vahvisti torstaina tehneensä sopimuksen ranskalaislegenda Sebastien Loebin kanssa kaudesta 2019. Loeb ajaa Hyundain autolla ensi kaudella kuusi MM-rallia.

Loebin lisäksi Hyundai on ilmoittanut ensi kauden ajajikseen Thierry Neuvillen, Dani Sordon ja Andreas Mikkelsenin. Neuville taisteli päättyneellä kaudella mestaruudesta viimeiseen kisaan saakka, mutta hävisi mestaruuden Sebastien Ogierille.

Neuvillelle Loebin tulo tiimiin tuskin on mieluinen juttu. Loeb yhdeksänkertaisena maailmanmestarina tuskin nöyrtyy tallimääräyksiin.

Loeb, 44, voitti Citroenin puikoissa yhdeksän perättäistä maailmanmestaruutta 2004-12. Hän lopetti uransa kauden 2012 jälkeen, mutta on ajanut sen jälkeenkin kahdeksan kisaa. Viime kaudella hän voitti Citroenilla Katalonian rallin.

Loeb on viime vuosina nähty myös WTCC-sarjassa ja rallicrossissa. Tänä vuonna hän sijoittui FIA:n rallicross-sarjassa neljänneksi.

Loeb ajaa MM-ralleissa ensi kaudella ensi kertaa jollain muulla autolla kuin Citroenilla sitten vuoden 2000, jolloin ajoi pari kisaa Toyotalla. Silloin Toyota ei kisannut enää tehdastallina.

Citroen on uudessa tilanteessa kisatessaan Loebin ”vihollisena”. Citroenin tehdaskuskeina ajavat ensi kaudella kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier sekä Esapekka Lappi.

Tommi Mäkisen johtama Toyota ajattaa ensi vuonna Ott Tänakia, Jari-Matti Latvalaa ja Kris Meekeä. Fordin kalustolla kisaava M Sport on vahvistanut kuljettajakseen Teemu Sunisen. Tällä viikolla on raportoitu M Sportin rahoitusongelmista.