Jari-Matti Latvala ajoi voittoon rallin MM-sarjan kauden päätöskilpailussa Australiassa. Juhlituin sankari oli kuitenkin viidenneksi sijoittunut Sebastien Ogier, joka saavutti kuudennen perättäisen maailmanmestaruutensa.

Ogierin lisäksi ennen päätöskisaa mestaruuteen oli mahdollisuuksia myös Ott Tänakilla ja Thierry Neuvillella. Molemmat ajoivat ulos ja keskeyttivät.

- Oli todella tunteikas ja tiukka kausi. Ja sitten saavutat maailmanmestaruuden käytännössä kahdella erikoiskokeella. Tuntuu oudolta, Ogier sanoi WRC:n mukaan.

Kausi oli tasaisin sitten 2000-luvun alkuvuosien. Volkswagenilla 2013-16 Ogier voitti mestaruuden ylivoimaisella autolla, mutta Fordilla hän on osoittanut olevansa lajin yksi kaikkien aikojen suurimmista hallittuaan paineet tiukoissa paikoissa.

Volkswagen lopetti MM-sarjan tehdastallinsa kauden 2016 jälkeen. Sen jälkeen Ogier voitti Fordilla kaksi mestaruutta, jotka olivat tallille ensimmäiset sitten Ari Vatasen mestaruuden 1981.

- Kaksi kuukautta sitten ei näyttänyt hyvältä ollenkaan, mutta silloin kun Sebastien on parhaimmillaan, kuten Espanjassa ja Britanniassa, niin kaikki on mahdollista, Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson sanoi.

Ogier jättää Fordin mestarina. Ensi vuonna hän kilpailee Citroenille, jolla aloitti uransa MM-sarjassa tehdasajajana. Tallikaverikseen Ogier saa Esapekka Lapin, joka sijoittui Australiassa neljänneksi.

Valmistajien mestaruuden voitti 2018 Tommi Mäkisen johtama Toyota. Tallissa ajoivat Tänak, Latvala ja Lappi.

Tänak oli MM-pisteissä Ogierin ja Neuvillen jälkeen kolmas. Latvala sijoittui MM-sarjassa neljänneksi ja Lappi viidenneksi.

Latvalan voitto Australiassa oli MM-sarjan kauden ainoa suomalaisvoitto.