Itävallan poliisi teki keskiviikkona dopingiin liittyvän ratsian Seefeldiin. Samaan aikaan tehtiin ratsia Saksan Erfurtissa. Operaatioon osallistui yli 100 poliisia.

Poliisi otti kiinni viisi hiihtäjää. Itävallan hiihtoliitto vahvisti, että kiinniotettujen joukossa olivat itävaltalaiset Dominik Baldauf ja Max Hauke. Muut kiinniotetut hiihtäjät olivat kazakstanilaisia ja virolaisia.

Keskiviikkona 15 kilometrille eivät Hauken lisäksi startanneet virolaiset Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv. Myös Kazakstanin maastohiihdon ykkösnimi Aleksei Poltoranin jäi kisasta pois.

Poliisi piti ratsian jälkeen tiedotustilaisuuden. Siinä kerrottiin, että yhdellä hiihtäjällä oli kiinnioton yhteydessä neula suonessa.

Poliisi oli ollut kansainvälisen dopingverkoston jäljillä pidemmän aikaa. Verkoston johtaja oli Seefeldissä paikan päällä urheilijoita tapaamassa. Ennen kiinniottoja poliisi oli tarkkaillut hiihtäjiä useamman päivän ajan.

Entisen DDR:n alueella sijaitsevassa Erfurtissa tehdystä ratsiasta on luvassa vielä lisää todistusaineistoa. Hiihto ei ole ainoa laji, johon dopingverkosto liittyy.

Doping on puhuttanut Seefeldissä. Itävaltalaishiihtäjä Johannes Dürr kertoi läpäisseensä dopingtestin 14 kertaa, kunnes jäi kiinni. Seefeldin kisojen aikana Dürr on puhunut dopingasioista avoimesti.

Dürr ilmoitti epäilevänsä Seefeldissä kaksi kultaa voittaneen Therese Johaugin selitystä, että tämän käry olisi johtunut huulirasvasta. Dürr tosin korosti, ettei hänellä ole asiasta tarkempaa tietoa.