Pohjois-Itämeren yltä kohti itää liikkuva matalapaine ja sen aiheuttama myräkkä tekee ajokelistä erittäin huonon Kaakkois-Suomessa.

Viime yönä etelärannikolla runsaasti lunta tuprunnut rintama on liikkumassa lauantain aikana kohti Venäjää. Viikolla povattua hurjaa myrskyä ei kuitenkaan Suomessa nähdä, kertoo ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen Uudelle Suomelle.

- Lumisade on tämän päivän (lauantain) homma. Huomenna pilvipeite voi vähän rakoilla ja aurinkokin pilkahtaa, Tuovinen ennustaa sunnuntaille.

Ennen sunnuntaita on kuitenkin elettävä lauantai. Aamupäivän aikana saderintama liikkuu itäkoilliseen ja lumisateet voivat olla Kouvolan, Lappeenrannan ja Savonlinnan seuduilla erittäin voimakkaita.

Saderintaman pohjoisraja on hieman Seinäjoelta Kajaaniin kulkevan linjan eteläpuolella. Ajokeli lumituiskussa on joko huonoa tai erittäin huonoa Itä-Suomessa.

Matalapaineen keskuksen ollessa etelärannikon päällä kovimmat tuulet koetaan Virossa ja Latviassa. Myrskylukemiin ei päästä, mutta Suomenlahden länsiosissa tuuli voi puhaltaa kovimmillaan 19 metriä sekunnissa. Myrskyraja on 21 metriä sekunnissa.

- Suomen sisämaassa puuskat eivät ole niin kovia, Tuovinen sanoo.

Yöllä säähän tulee kuitenkin muutos, kun aivan etelärannikkoa lukuun ottamatta lämpötila laskee pikkupakkaselle.

- Sunnuntaina ei ole enää kovia tuulia, Tuovinen lukee ennustetta.

Tarkista oman paikkakuntasi sää Uuden Suomen sääpalvelusta.