Tamperelainen erotiikka-alan yrittäjä Anu Palosaari ei hyväksy oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin ajatusta seksin ostokiellosta.

Palosaari kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuoron blogissaan, että ala ei tarvitse kieltoja vaan järjestäytymistä.

- Alalla on liikaa harmaata työvoimaa. Alalle voi ryhtyä hetkellisen rahapulan vuoksi helposti, koska ala ei ole järjestäytynyt. Niinpä alalle ryhtyy kuka tahansa. Ala on täysin valvomaton. Tämä voi aiheuttaa suoranaisia terveysriskejä, Palosaari kirjoittaa.

- Koko seksiala pitäisi saada verolliseksi, siis myös siten, että valvonta verojen maksusta toimii. Seksiala voisi myös järjestäytyä ammattiliitoiksi.

Palosaari muistuttaa blogissaan, että suurin osa erotiikka-alasta on muuta kuin prostituutiota.

- Poliitikot perustavat esityksensä, niin kuin nyt tämänkin seksin osto kieltoesityksen, mutu-tietoihin ja puolitotuuksiin. On tietenkin hyvä, että ihmiskaupan ja parituksen uhreja halutaan auttaa. Seksin oston kielto ei kuitenkaan auta edes heitä: kun erotiikka-ala painettaisiin kiellon myötä "maan alle", myös ihmiskauppa ja paritus painuisivat maan alle siinä mukana, Palosaari kirjoittaa.

- Mutta se toinen puoli, josta poliitikot ja tavallinen kansa ei tiedä mitään, on lailliset erotiikka-alan yrittäjät, seksialan ammattilaiset ja koko ala itse.

Aiemmin tänä vuonna YK:n tukema Aids-komissio esitti, että vapaaehtoinen prostituutio pitäisi saada lailliseksi ammatiksi.

Lue Anu Palosaaren kirjoitus Uuden Suomen Puheenvuorosta.