Seksin oston kriminalisointia vastustava Feministinen aloite! -verkosto järjestää tänään mielenosoituksen pikkuparlamentin edessä.

Verkosto, joka ajaa seksityöntekijöiden etuja, vaatii kannanotollaan lainsäätäjiä luopumaan seksin oston kieltävän lain valmisteluista.

Verkoston mukaan laki huonontaisi seksiä myyvien asemaa ja kaupalliseen seksin myyntiin liitetyt ongelmat tulisi ennemmin ratkaista sosiaalipoliittisilla toimenpiteillä. Verkoston mukaan viranomaiset kohdistavat seksityöläisiin syrjintää ja kovia asenteita.

– Seksityöntekijät ovat kertoneet, että poliisi käyttää halventavaa kieltä ja sakottaa heitä seksin myynnistä julkisella paikalla pelkästään siksi, että heillä on mukanaan kondomeita, väittää verkoston jäsen Katri Immonen.

Mielenosoitus on vastaveto oikeusministeriön tänään järjestämälle seminaarille Seksin osto rikoksena ja ilmiönä.

– Nykyinen seksin ostoa koskeva rangaistussäännös ei ole paras mahdollinen tapa rikosoikeuden keinoin suojella parituksen ja ihmiskaupan uhreja, arvioi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp.) tänään.

Henriksson haluaisin selvittää voitaisiinko Suomessa ottaa käyttöön seksin ostamisen täysin kieltävä lainsäädäntö samaan tapaan kuin Ruotsissa on tehty. Ministerin mukaan nykyinen laki on liian väljä, jotta se voisi puuttua paritukseen ja ihmiskauppaan.

– Suomi ei halua eikä voi olla ihmiskauppiaita houkutteleva maa, Henriksson toteaa oikeusministeriön tiedotteessa.

Feministinen aloite! –verkoston mielestä parhaiten prostituoituja voidaan auttaa huolehtimalla perusturvasta ja riittävistä tukipalveluista. Ruotsissa käyttöön otetun lain on todettu heikentäneen prostituoitujen asemaa, verkosto väittää.