Joka kymmenes (71) Helsingin päiväkotitiloista on käytössä ilman rakennusvalvonnan hyväksyntää, kertoo Helsingin kaupunki. Helsingissä on yhteensä 703 päiväkotitilaa.

”Yhteensä 43 päiväkodille ei ollut lainkaan haettu rakennuslupaa ja puutteita löytyi myös kaupungin omista päiväkodeista”, kaupungin tiedote kertoo.

Rakennusluvan puuttuminen tai puutteellisuus on ongelmallista, koska se tarkoittaa, että lapsia on hoidettu tiloissa ilman varmuutta päiväkotitilojen turvallisuudesta. Kaupungin mukaan yhdessäkään päiväkodissa ei ole kuitenkaan havaittu kiireellistä sulkemista vaativia turvallisuusriskejä.

LUE MYÖS: ”Jääkaapissa saattaa olla välipalaksi kaksi jugurttia kahdellekymmenelle lapselle” – JHL varoittaa yksityisten päiväkotien tilanteesta

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) kertoo kaupungin varmistavan, että tilanne saadaan kuntoon syksyyn mennessä.

”Kaupungilla on paljon kehitettävää lupaprosesseissa. Tätä asiaa ei ole kuitenkaan vaikea saada kuntoon ja korjaustoimet on jo aloitettu. Olen vakuuttunut, että kaikki kaupungin tilat saadaan syksyyn mennessä kuntoon”, Vapaavuori kertoo tiedotteen mukaan.

Vapaavuoren mukaan puutteita on ilmennyt aivan hiljattain perustetuissa päiväkodeissa ja vuosikymmeniä sitten perustetuissa yksiköissä.

Päiväkotien tilannetta alettiin selvittää sen jälkeen, kun Ankkalampi-päiväkotiketjun ongelmat paljastuivat. Vuoden alussa kävi ilmi, että Ankkalampi-ketjulla on Helsingissä useita ilman tarvittavia lupia toimineita päiväkoteja.

LUE LISÄÄ:

Kahdessa Helsingin päiväkodissa välitön sulkemisuhka – Jan Vapaavuori: ”Olen perustanut task force –ryhmän”

”Pahimmillaan henkilökunnan on vaikea huolehtia, että lapsilla on riittävästi ruokaa ja kuivat vaipat” – Lakialoite kieltäisi voitontavoittelun päiväkodeissa