Eduskunnan puhemies Sauli Niinistöllä on hyvät mahdollisuudet nousta Suomen Palloliiton johtoon, jos SPL:n puheenjohtajan valitsijamiehiä on uskominen. Palloliiton liittohallituksen jäsen Jan-Erik Sundell kertoi MTV3:n Tulosruudulle, että Niinistön kannatus olisi jopa 90 prosentin luokkaa.

Sundellin mielestä tällä hetkellä kysymys on siis Niinistön omasta suostumuksesta.

Epäilyt siitä, että eduskunnan puhemies ei ehtisi hoitamaan Palloliiton puheenjohtajan tehtäviä, on urheiluaktiivien mielestä turhia.15 vuotta Suomen Urheiluliiton puheenjohtajana ja neljä vuotta eduskunnan varapuhemiehenä toimineen Ilkka Kanervan mukaan ajankäyttö ja tehtävät ovat järjesteltävissä joustavasti puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien kesken.

- Palloliitto ja Urheiluliitto ovat hyviä järjestöjä sikäli, että sesonki on kesällä, jolloin eduskunta ei ole koolla, joten on aikaa kiertää kentällä, Kanerva muistuttaa.

Palloliiton väistyvän puheenjohtajan, Pekka Hämäläisen, mukaan hän johtaa puhetta liittohallituksen kokouksissa, joita on 10-12 vuodessa, osallistuu kansainvälisten liittojen kokouksiin ja miesten A-maajoukkueen karsintaotteluihin.

Tulosruudun tietojen mukaan Niinistö tapaa Palloliiton varapuheenjohtajat 24. elokuuta, jonka jälkeen hän antaa lopullisen vastauksensa.