Rytmikkäät iskulauseet kaikuvat kilpaa musiikkitalon rakennustyömetelin kanssa. Reilu kolmesataa mielenosoittajaa marssii banderolliensa kanssa kohti eduskuntataloa.

– Sensuuri turha! Oikeusmurha!

Mielenosoittajat ovat paikalla vastustaakseen internetsensuuria. Paikalla on runsaasti median edustajia, ja vain heillä on lupa nousta eduskuntatalon portaille.

– Pysykää siellä! Tiivistäkää! Ei portaille! komentavat keltaliiviset järjestysmiehet.

Mielenosoittajat tiivistävät ja jäävät kuuliaisesti portaiden juureen. Iskulauseiden tulva ei kuitenkaan lopu. Internetliikenteen suodatusta ei tässä joukossa katsota hyvällä. Tupsupäistä päätellen paikalla on hyvin koulutettuja nuoria, jotka ovat todenneet suodattamisen koskevan tahattomasti myös täysin viattomia sivustoja.

Mielenosoittajat sanovat, ettei ole liian myöhäistä peruuttaa lakia, joka on heidän mielestään hyödytön, perustuslain vastainen ja sananvapautta loukkaava. He ovat syvästi loukkaantuneita syytteistä, joiden mukaan he vaatimuksillaan tukevat pedofiilejä. Sensuurin sijaan he ehdottavat vaihtoehdoksi konkreettisia toimia poliisilta ja eduskunnalta lapsipornon kitkemiseksi internetistä.

– Antakaa ihmisten itse päättää! Isoveli pois! Luottakaa meihin, niin mekin luotamme teihin! Lapsille oikeutta, ei ongelmia maton alle!

Vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi tulee portaille kertaamaan medialle, mistä koko mielenosoituksessa on kyse. Hänen taustallaan Veltto Virtanen näyttää mielenosoittajille peukaloaan tuen merkkinä.

Ministeri Suvi Lindéniä ei paikalla näy. Pureva pakkanen alkaa hyydyttää paikallaolijoita, mutta taistelumieli ei laannu. Hyvä uutinen on se, että mielenosoittajat ovat valmiita tekemään yhteistyötä hyvien toimintakeinojen löytämiseksi, jotta alkuperäinen tarkoitusperä, ihmiskaupan kitkeminen, onnistuisi.