Eduskunnasta pudonnut sinisten Simon Elo avaa Puheenvuoron blogissaan tuntoja puolueensa kärsimästä vaalitappiosta. Sininen tulevaisuus ei saanut eduskuntaan yhtään kansanedustajaa. Elo myöntää, että ”puolueen ja oma vaalitulos on tietysti pettymys”.

Tuloksen jälkeen hän kertoo saaneensa itse muiden sinisten ehdokkaiden tapaan törkyviestejä ”tietyltä suunnalta” .

”Sanotaan, että todellinen luonne paljastuu tappion hetkellä. Sanon että todellinen luonne paljastuu myös voiton hetkellä. Vaalituloksen jälkeen tietyltä suunnalta ehdokkaillemme tulleet törkyviestit kertovat lähettäjiensä arvomaailmasta. Lähimmäisenrakas Suomi takaisin, kiitos”, Elo kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan viitaten perussuomalaisten vaalisloganiin ”äänestä Suomi takaisin”.

Samalla Elo muistuttaa omasta puheestaan, jonka hän piti Eduskuntatalon kirjastossa, kun hän ja 19 muuta kansanedustajaa oli juuri jättänyt perussuomalaiset.

”Tämä päätös todennäköisesti tuhoaa poliittisen uramme. Päätös jonka seurauksena meidät tuomitaan pettureiksi ja henkeämme uhataan”, Elo totesi tuolloin.

”Kaikki tämä on toteutunut, kuten sanoin. Olen toiminut selkein mielin ja oikeista syistä. Jokainen uhkaus ja jokainen solvaus on vain todistanut, että entiseen ei voinut jäädä”, hän kirjoittaa nyt blogissaan.

LUE MYÖS:

Paavo Arhinmäki: “Vaaleissa 3 selvää voittajaa - olisi luonnollista että olisivat hallituksessa”

Nyt tuli Jussi Halla-ahon ratkaisu: ”Otan kansanedustajan tehtävät vastaan 3.7.”

Ben Zyskowicz avaa kokoomuksen hallituspohdintaa VU:ssa: Ei maakunnille ja ”hirmuisille veronkiristyksille”

Jussi Halla-aho: ”Kadun sitä, että olen kauan sitten ilmaissut erilaisia periaatteellisia kantoja tarpeettoman brutaalisti”