Keskustelu sharia-lain soveltamisesta Suomeen roihautti Ajankohtaisen Kakkosen islam-illan keskustelijat liekkeihin.

Kysymys kiteytyi siihen, miten islam uskontona suhtautuu homoseksuaalisuuteen.

- Homoseksuaalisuus on kielletty, kuten insesti, Mellunmäen imaami Abbas Bahmanpour sanoi.

- Homoseksuaalisuudesta seuraa shariassa rangaistus. Rangaistus annetaan, jos neljä todistajaa näkee itse aktin, Bahmanpour totesi.

Kysymys kuului, mikä on sharia-lain mukainen rangaistus homoseksuaalisesta teosta.

- Se on kuolemantuomio, Bahmanpour.

Nuoren imaamin lausunto sai perussuomalaisten Simon Elon ilmaisemaan kiivaasti vastustuksensa sharia-lain käyttöönotosta Suomessa. Elon kantaan yhtyi myös kansanedustaja Olli Immonen (ps.).

Myöhemmin keskustalainen varavaltuutettu Helsingistä, Abdurahim Hussein, syytti Eloa ja Immosta pelottelusta islamilla.

- En arvosta, että Immonen ja Elo pelottelee ihmisiä. Miten te näette tämän fundamentalistin, kun minä en näe sellaista? Hussein kysyi.

- Perussuomalainen konservatiivi joutuu puolustamaan homojen oikeutta, Simon Elo naurahti Husseinille.

- Tässä vieressä sanotaan, että tietylle ihmisryhmälle tulee antaa kuolemantuomio. En minä pelottele, jos ihmettelen ja tuomitsen sellaiset puheet.

Heti perään kokoomustaustainen Seida Sohrabi kertoi vastustavansa kasvot kokonaan peittävän burkan tai niqabin käytön Suomessa. Sohrabi perusteli kantaansa turvallisuussyillä.

Somalitaustainen tulkki ja missi Sahra Ali puolusti musliminaisten oikeutta pukeutua haluamallaan tavalla.

Islam-illan musliminaiskeskustelijat kokivat, ettei heidän lähipiirissään naisia pakoteta pukeutumaan islamin tiukkojen sääntöjen mukaan vasten heidän omaa tahtoaan.

Kokoomustaustainen kaupunginvaltuutettu Mohammad Azizi otti myöhemmin rajusti kantaa islamin ja suomalaisen lainsäädännön sovittamisesta yhteen.

- Meidän pitää antaa Suomelle aikaa. Nyt maahan muuttavien muslimien meidän pitää jättää oman maan lait ja mennä Suomen lain mukaan, Azizi sanoi.