Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo listaa Puheenvuoro-blogissaan kymmenen puolueen tavoitetta.

– Kaikki vanhat puolueet ovat eturyhmiensä vankeja. Riippumattomat siniset haluavat uudistaa pitäen kiinni perinteistä. Homehtuneita rakenteita on uskallettava ravistella, Elo kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan.

Sininen tulevaisuus teki keskiviikkona ”ison paljastuksen”, joka osoittautui puolueen logoksi. Samalla puolueen puheenjohtaja Sampo Terho totesi Sinisen tulevaisuuden olevan uudistusmielinen konservatiivipuolue.

– Suurin osa konservatiiveista on maltillisia, joille ei ennen ole ollut Suomessa omaa puoluetta. Konservatismissa ei ole mitään hävettävää. Siniset uskaltavat puolustaa konservatiivia, Elo kirjoittaa.

Nyt Elo listaa Puheenvuoro-blogissaan, että puolueen tavoitteita ovat muun muassa Sininen perusturva kaikille, käänteinen tulovero pienituloisille palkansaajille, ansiosidonnainen työttömyysturva kaikille, tuloverotuksen keventäminen, autoilijoiden verotuksen keventäminen, pienten työ- ja kansaneläkkeiden tasokorotus, kotihoidontuen korotus lapsiperheille, EU-lisälaskun maksamatta jättäminen, turvapaikkakäsittelyn siirtäminen EU:n ulkopuolelle ja ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan säilyttäminen.

Myös Sdp on ehdottanut negatiivista palkkaveroa. Puolueen ekonomisti Joonas Rahkola avasi mallia keskiviikkona vero-ohjelman julkistuksen yhteydessä. Lue lisää: Näin SDP perustelee negatiivista palkkaveroa: ”Ihan tuntuvia summia pienituloisten ihmisten kuukausituloissa”

– Demarit ovat alkaneet jo asettelemaan itselleen pääministerin hattua. Ei kannata nylkeä karhua ennen kuin se on kaadettu, Elo kirjoittaa.

– SDP ei tule perumaan yhtään tämän hallituksen leikkausta, mutta voi pilata useita tämän hallituksen tekemiä hyviä uudistuksia, Elo jatkaa.