Hallitusryhmä Sinisten kansanedustaja Matti Torvinen kisutteli tiistaina julkisuutta vihjailemalla tiedotteessaan, että saattaisi olla lähdössä puolueesta. Tosiasiassa Torvinen ilmoitti sitoutuvansa tekeillä olevaan Siniseen puolueeseen.

Torvinen mainosti tiedotustilaisuuttaan ilmoittamalla kertovansa, ”minkälaisia ratkaisuja hän on päättänyt tehdä oman poliittisen tulevaisuutensa ja Sinisen tulevaisuuden suhteen”. Hän onnistuikin herättämään toimitusten mielenkiinnon.

Tiedotustilaisuuden varsinainen aihe oli se, että Torvinen hakee Sinisten puoluesihteeriksi.

– Tein puolen vuoden aikana omat johtopäätökseni eri puolueiden linjoista. Olen päättänyt sitoa oman poliittisen tulevaisuuteni Siniseen puolueeseen, jonka perustava puoluekokous pidetään mahdollisimman pian, Torvinen sanoo.

Loikkaushuhuissa esillä ollut Torvinen kertoo, että hän pohti myös puolueen vaihtamista. Hän uskoo kuitenkin, että keskituloisten ”verokapinaa” lupailevalle Siniselle puolueelle on tilausta. Hän kuvasi visiotaan tilanteeksi, jossa suuret puolueet ovat omien taustaryhmiensä asialla, ja Siniset vaihtoehtona muille.

Tiedotustilaisuudessa Torvinen kävi läpi, miksi hän ei mielestään olisi sopinut sen enempää keskustan kuin Sdp:nkään riveihin. Torvinen, joka oli polttanut sillat nykyisiin perussuomalaisiin, tekee myös selvän pesäeron Sinisen ryhmän ja ”radikaalin Halla-ahon-Huhtasaaren ryhmän” välille. Hän kuvasi perussuomalaisia jopa ääriliikkeeksi.

– En kannata piikkilankaa Tornionjoelle ja Internointileirejä saaristoon. Uskon oikeusvaltioon ja turvallisuudesta vastaaviin viranomaisiin, heillä on kyky ja lailliset oikeudet estää laiton maahantulo ja turvallisuusuhat, Torvinen sanoo.

Hän tavoittelee ensin puoluesihteerin paikkaa ja tämän jälkeen sitä, että puolueen kannatus nousisi seuraavissa eduskuntavaaleissa kaksinumeroisiin lukuihin. Tiedotteen mukaan ”puoluesihteeri Torvisen ensimmäinen tavoite, jos tulee valituksi tehtävään, on luoda 1 000 ihmisen vahva organisaatio, jossa vihapuhe ja rasismi eivät tule saamaan jalansijaa”.

Torvinen huomautti keränneensä itse jopa 1000 Sinisten tavoitteena olleista 5000 kannattajakortista. Hän myös huomautti olleensa tekemässä Sinisten sääntöjä.

Torvinen toi esiin, että hän haluaisi puoluesihteerin tehtävästä palkkaa. Toimittajien kysyessä, mistä rahaton puolue palkkaa maksaisi, Torvinen viittasi jäsenmaksuihin sekä ryhmän ministerien ja kansanedustajien maksamaan "puolueveroon".