Eduskunnassa on ihmetelty, missä olivat Siniset toimitusministeristön ministerit, kun vuoden 2019 valtiopäiviä avattiin.

Sinisillä ei ole enää kansanedustajia uusilla valtiopäivillä, mutta toimitusministeristö jatkaa uuden hallituksen syntyyn asti. Paikalla eduskunnan aitiossa oli muun muassa liikenneministeri Anne Berner (kesk), joka ei jatka politiikassa.

Sinisten ministerit Timo Soini, Jussi Niinistö, Sampo Terho, Pirkko Mattila ja Jari Lindström olivat kaikki poissa tilaisuudesta.

Ulkoministeri Soini on ilmoitetulla New Yorkin virkamatkalla. Valtioneuvoston kanslian mukaan Lindströmillä, Mattilalla ja Terholla on tänään vuosilomaan rinnastettava vapaapäivä.

Työministeri Lindström vastasi poissaoloihmettelyyn omalta osaltaan Twitterissä. Sinisten poissaoloa ihmetteli kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas), kuten moni muu poliitikko paikan päällä eduskunnassa.

”Paavo. Vastaan omalta osaltani että en protestoi mitään enkä ketään vastaan”, Lindström totesi.

Arhinmäki kysyi, miksi kaikki puolueen ministerit olivat poissa. Lindström kertoi, ettei tiennyt.

Sinisten poissaoloa kummasteltiin laajalti paikan päällä eduskunnassa. Sosiaalisessa mediassa asiaa ihmetteli Arhinmäen lisäksi kansanedustaja Päivi Räsänen (kd), jonka mukaan vanhan hallituksen ministereiden läsnäolo kuuluisi prokollaan. Alla kaksikon Twitter-viestit.

Päivitetty klo 15.32: Lisätty tieto Lindströmin, Mattilan ja Terhon lomasta.