Vihreille sattui sunnuntaina aamupäivällä kömmähdys, kun puolueen puheenjohtajan, työministeri Anni Sinnemäen erityisavustaja Katja Alvoittu lähetti Sinnemäen blogia koskevat kommentit ja muutosehdotukset vahingossa medialle.

Turun Sanomat ehti jo epäillä koko blogitekstiä avustaja Alvoitun kirjoittamaksi. Vihreiden viestintäpäällikkö Suvi Reijonen paljastaa kuitenkin Uudelle Suomelle itse kirjoittaneensa tekstin - tosin Sinnemäen sanelusta.

- Tämä on aivan normaalia, että avustajat etsivät ensin tietoa taustaksi ja sitten esittävät omia kommentteja sekä nostavat omia pointtejaan esille, Reijonen kertoo.

- Ei tämä ole mitenkään vakavaa, eikä tässä ole mitään hävettävää, hän jatkaa.

Erityisavustaja Alvoitun lähettämässä sähköpostiviestissä käydään läpi Sdp:n eilen julkaisemaa verolinjausta. Viestissä muun muassa todetaan, että jos tekstistä löydetään virhe, tulee heti sanoa, että "kaikki materiaali ei ollut heti saatavilla". Samalla Alvoitu ehdottaa, puolueen kansanedustaja Oras Tynkkynen voisi avata Sdp:n "ympäristöverohöttöä".

- Tässä kävi nyt inhimillinen erehdys ja kömmähdys. Menipähän kerrankin tiukemmat linjaukset medialle, kun niitä usein aina vähän liennytetään, Reijonen nauraa.