Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiittelee Sipilän hallitusta sen päätöksestä antaa eduskunnalle tiedonanto työllisyyspolitiikasta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ilmoitti torstaina, että hallitus antaa eduskunnalle tiedonannon, mikä tarkoittaa, että eduskunta keskustelee ilmoituksesta ja äänestää siitä sitten. Osa työllisyyspolitiikkaa on niin sanottu irtisanomislaki, jolla halutaan helpottaa henkilöperusteista irtisanomista pienissä yrityksissä.

"Se [tiedonanto] kunnioittaa parlamentarismia ja kansanvaltaa. Kun päätös on tehty, pulinat pois, kävi miten kävi", Pentikäinen sanoo Yrittäjien verkkosivuilla.

Hallitus sai tukea myös Elinkeinoelämän Keskusliitosta.

"On hyvä, että irtisanomislain käsittely tuodaan pikaisesti eduskuntaan demokraattisesti valittujen päättäjien ratkaistavaksi. Eduskunnan äänestyksen tuloksella saadaan päätös suhteettomat mittasuhteet saaneelle erimielisyydelle Suomen hallituksen ja työntekijäjärjestöjen välillä", kommentoi EK:n hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Mattila tiedotteessa.

Hallituksen esitystä henkilöperusteisten irtisanomisten helpottamisesta pienissä yrityksissä ei ole vielä annettu eduskunnalle. Hallitus antaa tiedonannon tiistaina ja äänestys pidetään keskiviikkona.

LUE MYÖS:

Näkökulma: Hallituksen siirto on pirullinen ay-väelle

Sipilän ilmoitus ällistytti Anna-Maja Henrikssonin: ”Joutuu miettimään, mistä tässä on kysymys”

Juha Sipilä: ”Käytämme poikkeuksellista keinoa” – eduskunta äänestää hallituksen työllistämislinjasta

Antti Rinne: Tästä Sipilän vedossa on oikeasti kyse – ”Naamioidaan työllisyyskeskusteluksi”