Kokoomuksen Helsingin pormestariehdokas Jan Vapaavuori vastustaa Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ajamaa maakuntauudistusta. Kokoomus on keskustan hallituskumppani yhdessä perussuomalaisten kanssa.

Vapaavuori kertoo kannastaan Uuden Suomen vaalikoneessa . Pääset tekemään vaalikoneen painamalla tästä linkistä .

Vapaavuori vastaa suorasanaisesti väittämään ”sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen kuntalaisille onnistuu paremmin maakuntahallinnolta kuin kunnaltani itsenäisesti”. Hän ilmoittaa olevansa asiasta täysin eri mieltä.

– En kannata maakuntahallintoa. Erityisesti Helsingin osalta se ei tuo parannusta, Vapaavuori vastaa Uuden Suomen vaalikoneessa.

Vaalikoneeseen vastanneet muutkin Helsingin pormestariehdokkaat suhtautuvat uudistukseen nihkeästi. Vapaavuoren tapaan RKP:n Eva Biaudet ilmoitti olevansa väittämän kanssa eri mieltä. Jokseenkin eri mieltä olivat kristillisten Mika Ebeling, perussuomalaisten Mika Raatikainen ja Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki.

– Helsinki on niin iso, että se pystyisi itsekin järjestämään sote-palvelunsa eikä välttämättä tarvitse maakunnan hartioita siihen. En silti vastusta maakuntauudistusta, mutta olen valmis kaatamaan uudistuksen, jos siihen kytketään "valinnanvapauden" myötä pakkoyhtiöittäminen ja ulkoistaminen. Suomesta ei taida löytyä yhtään asiantuntijaa, joka kannattaisi hallituksen esittämää "valinnanvapaus"-mallia, Arhinmäki kirjoittaa vastauksensa kommentiksi.

Maakuntahallintoa piti jokseenkin parempana tahona sote-palveluiden järjestämiseen keskustan pormestariehdokas Laura Kolbe.

Helsingin pormestariehdokkaista Uuden Suomen vaalikoneeseen jättivät vastaamatta SDP:n Tuula Haatainen ja vihreiden Anni Sinnemäki.

Uusi Suomi on yksi Yleisradion yhteistyökumppaneista kuntavaalien 2017 vaalikoneessa. Vaalikoneen toteutuksesta on vastannut Yle.

Lue myös: Uuden Suomen vaalikone on julki – etsi ehdokkaasi