Suomen hallitus kaatui kesken vaalikauden viimeksi vuonna 1982.

Tänään perjantaina Juha Sipilän (kesk) hallitus pyysi eroa presidentiltä ja myös sai sen, kun sote-uudistukselta loppui aika kesken. LUE LISÄÄ: Nyt se tapahtui: Sipilän hallitus on eronnut

Vuonna 1982 SKDL äänesti omaa hallitustaan vastaan puolustusmäärärahoja koskevassa kiistassa. Pääministeri Kalevi Sorsa (sd) antoi tovereille lähtöpassit.

Muodollisia hallituskaatumisia on nähty tälläkin vuosituhannella. Kesällä 2003 tuore pääministeri Anneli Jäätteenmäki (kesk) ja hänen hallituksensa erosivat Irak-jupakan takia, mutta samat puolueet jatkoivat hallituksessa ja Matti Vanhanen nousi pääministeriksi.

Vuonna 2010 keskustan puheenjohtajan vaihtuminen käytännössä kaatoi hallituksen, mutta Kiviniemen hallitus jatkoi lähes samalla kokoonpanolla.

Koko hallitus erosi myös kesällä 2014, kun pääministeri Jyrki Katainen (kok) jätti tehtävänsä ja hänen tilalleen tuli Alexander Stubb.

Ennenaikaiset eduskuntavaalit Suomessa on viimeksi järjestetty vuonna 1975. Oikeusministeriön mukaan Sipilän hallituksen ero ei vaikuta 14. huhtikuuta järjestettävien vaalien ajankohtaan.